News

Calculator vârstă de pensionare: cum poți afla data exactă când ieși la pensie. Este foarte simplu

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) vine cu un răspuns pentru cei care vor să afle data la care vor ieși la pensie. Cum putem afla asta cu calculatorul vârstei de pensionare.
06.11.2022 | 14:31
Calculator varsta de pensionare cum poti afla data exacta cand iesi la pensie Este foarte simplu
CNPP vine în sprijinul celor care vor să afle data exactă a pensionării. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care legile se schimbă frecvent, majoritatea cetățenilor își pun o întrebare logică: ”Când mă pot pensiona?”

CNPP vine în sprijinul celor care vor să afle data exactă a pensionării. Cum funcționează calculatorul pentru vârsta de pensionare

Într-o era digitală, răspunsul la o astfel de întrebare nu poate avea decât un răspuns: totul se poate afla foarte simplu, în doar câțiva pași online.

ADVERTISEMENT

Nu mai avem nevoie de niciun drum la Casa de Pensii, nu mai e nevoie nici să dăm telefoane și nici să mergem să depunem vreo solicitare.

Orice cetățean care deține un computer sau un telefon inteligent poate afla vârsta de pensionare în mai puţin de un minut. Fie că e vorba de pensie anticipată, de pensie anticipată parţial sau de pensie pentru limita de vârstă, răspunsurile sunt pe site-ul CNPP.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază trebuie să accesați site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării.

Iată pașii care trebuie făcuți pentru a afla rapid data la care ieșim la pensie:

Pasul 1: Intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), www.cnpp.ro.

Pasul 2. Aici trebuie să accesați secțiunea ”Când mă pot pensiona?”.

pensionare
Calculator vârstă pensionare. Sursa foto: captură: cnpp.ro

Pasul 3. Vi se cere să introduceți o serie de date. Adăugați data nașterii, sexul dumnevoastră și introduceți cifrele sau literele din imagine. După completarea informațiilor enumerate, apăsaţi butonul ”Calculează”.

ADVERTISEMENT

Răspunsul final: Dacă ați efectuat corect pașii amintiți, mai jos vi se va deschide un tabel cu data de pensionare şi stagiul minim pentru pensia de limită de vârstă, pensia anticipată sau pensia anticipată parţial.

Calculator vârstă pensionare
Calculator vârstă pensionare. Sursa foto: captură: cnpp.ro

În exemplul de mai sus am ales, la întâmplare, data pensionării pentru o femeie născută pe 4 noiembrie 1982.

ADVERTISEMENT

La un stagiu minim de cotizare de cel puțin 15 ani, această persoană va ieși la pensie în noiembrie 2045.

Dacă stagiul este unul situat între 35 și 40 de ani, această persoană va putea ieși la pensie începând cu noiembrie 2040.

ADVERTISEMENT