Fotbal intern

Timişoara şi Săgeata, în “B”! “Ţipă toţi!”, “O PARODIE!”

UPDATE 23:54 / "Am terminat pe 5, dar din păcate azi n-am jucat la adevărata valoare. N-am fost mulţumit de cei doi schimbaţi în prima repriză, nici de alţii. Nu puteam să îi schimb însă pe...
21.05.2014 | 20:45
Timisoara si Sageata in B Tipa toti O PARODIE

UPDATE 23:54 / “Am terminat pe 5, dar din păcate azi n-am jucat la adevărata valoare. N-am fost mulţumit de cei doi schimbaţi în prima repriză, nici de alţii. Nu puteam să îi schimb însă pe toţi. Le-am zis că dacă vor trata meciul cu lejeritate îi voi schimba din minutul 15. Le-am spus asta de la bun început. Rui Pedro şi Felice au plecat fiindcă aveau de rezolvat nişte probleme. Mi-aş dori din tot sufletul ca Ricardo Cadu şi Mario Camora să rămînă la CFR. Sînt adevăraţi lideri, jucătorii tineri ar avea ce să înveţe de la ei. Vor rămîne Monroy, Deac, Costea… Nucleul este deja”, a completat Vasile Miriuţă la DigiSport.

UPDATE 23:45 / “Dacă nu exista problema cu salariile eram sigur la mijlocul clasamentului. Sîntem foarte, foarte bucuroşi, împotriva altora care sînt suficient de subiectivi din cauză că au retrogradat. Trebuie să-i înţelegem şi pe cei de la Timişoara. La Mediaş, probabil că în ultimele minute jucătorii s-au înţeles între ei, să se menajeze. Ce rost mai avea să se omoare ei,d acă Timişoara conducea? Interesul era de ambele părţi. Dar nu se pune problema să se fi făcut ceva la nivel de conduceri, dinainte. Sînt dezamăgit, dar şi foarte bucuros! Mai ales pentru suporteri. Nu am mai avut 1.500 de suporteri într-o deplasare din Cupa României, cînd antrenor era Răzvan Lucescu. E foarte greu să ţinem datoriile la zi. În momentul ăsta avem toate datoriile la stat plătite”, a declarat Ioan Neculaie la DolceSport.

UPDATE 23:40 / “E dureros pentru două echipe precum Timişoara şi Năvodari să retrogradeze. Eu nu voi mai continua. Nu cred că toţi cei de la Năvodari ne-am dorit acelaşi lucru, anume rămînerea în prima ligă. Ne agăţasem de un fir de aţă şi speram să dea Concordia un gol la Timişoara… Ca şi noi, bănăţenii au jucat toate meciurile pe teren. Altceva nu vreau să mai spun. Dar nu-mi amintesc ca o echipă cu 38 de puncte să retrogradeze în liga a doua…”, a declarat Aurelian Băbuţan la DigiSport.

UPDATE 23:33 / “Îmi pare foarte rău că nu am cîştigat acest meci. Am pierdut 500.000 de euro în 15 minute! Mi-a fost teamă însă şi că puteam pierde acest meci, ceea ce însemna retrogradarea. Aşa că trebuie să fim mulţumiţi şi cu acest rezultat. Poate că dacă eram în locul lui Timofte, la fel gîndeam şi eu. Însă pot asigura pe toată lumea că nu a fost niciun aranjament cu Braşovul!”, a explicat Ioan Horoba la DigiSport.

UPDATE 23:30 / “Nu mai avem energie nici să ne bucurăm, a fost un final foarte dificil. Ne dorim o vacanţă liniştită, să ne relaxăm. A fost cel mai greu moment din cariera mea din punct de vedere fotbalistic. Îmi pare rău de Timişoara că a retrogradat, pentru că e una dintre puţinele echipe cu jucătorii plătiţi la zi. Rămîne de văzut dacă voi continua la Braşov. Este un oraş minunat şi sigur în sezonul viitor altele vor fi priorităţile echipei”, a declarat Andrei Cristea la DigiSport.

UPDATE 23:27 / “Mă bucur că noi ne-am salvat. Vreau să-i felicit pe jucători că au rămas conectaţi pînă în ultima etapă, Nu am vrut să mă ascund niciodată în spatele problemelor financiare, însă e un lucru palpabil, pe care nu aveai cum să-l eviţi. Mă bucur că e alături de noi Cristi Pustai. Eu vreau să rămîn, dar trebuie schimbat ceva legat de stabilitatea financiară, fiindcă e greu să lucrezi în condiţiile în care salariile nu sînt plătite la zi”, a declarat Cristi Dulca la DigiSport.

UPDATE 23:25 / “Cred că tot Braşovul e fericit în acest moment. A fost un an fantastic, s-a trecut uşor de la agonie la extaz. Am reuşit să cîştigăm puncte unde puţini ne dădeau şanse. Este părerea lui Tim, este subiectiv, într-un moment greu, delicat, cînd a retrogradat. Dacă ar fi fost aici ar fi fost altceva. Timişoara a bătut la Mediaş cu 2-1, cînd ei au ratat două penalty-uri. Puteam spune orice, dar n-am făcut-o pentru că mi-am dat seama că a fost corect. Domnul Timofte are un mare avantaj faţă de noi, pentru că ACS Poli a primit 10 milioane de la Primărie. A avut un buget dublu decît noi. La Braşov nu investeşte decît domnul Neculaie. Felicitări băieţilor pentru ce au făcut!“, a explicat şi Constantin Zotta.

UPDATE 23:20 /Gică Hagi a apărut ca un om extenuat la finalul sezonului şi, după ce a promis că Viitorul va arăta mai bine în sezonul următor, “Regele” a criticat schimbarea de sistem din Liga I. “Steaua s-a organizat foarte bine. Eu zic că la anul o să fim mai buni. În meciul de astăzi au fost 7 schimbări faţă de echipa de anul trecut. Ne-am mutat de la Constanţa, pînă ne-am obişnuit la Chiajna practic am jucat în deplasare. La anul o să arătăm mult mai bine. Noi am fost singurii care nu am votat noul sistem. Fotbalul e sport de masă, trebuie să avem 18 echipe. Un campionat nu trăieşte din trei sau patru echipe. Noi creăm jucători pentru ei, pentru echipele mari, iar ele trebuie să ne reprezinte bine în Europa. Cea mai mare problemă a fotbalului românesc e bugetul. Ne minunăm de cît ne dau televiziunile, dar fotbalul e sport de masă şi trebuie să fie prioritate în stat“, a spus Hagi la conferinţa de presă de la final.

UPDATE 23:10 / Prima reacţie din rîndul timişorenilor. Ion Timofte, preşedintele bănăţenilor, a criticat întîlnirea de la Mediaş, dintre Gaz Metan şi Braşov. “Din păcate retrogradăm, însă nu azi s-a pierdut locul în prima divizie. Nu că ar fi o mare surpriză, dar la Mediaş am asistat la o mare parodie, un circ! M-am uitat mai mult la meciul de la Mediaş. Au reuşit să mă păcălească pînă prin minutul 60. Şi nu numai pe mine, ci pe multă lume. Avem o contestaţie la Galaţi. Nu ştiu dacă avem şanse de cîştig sau nu, dar vom vedea ce vor decide comisiile. Supărarea e mare, însă de mîine mă pun iar la muncă şi începem să pregătim campionatul de anul viitor, de liga a doua. Din punctul meu de vedere, Dan Alexa va demonstra în continuare că este un antrenor valoros“, a declarat Ion Timofte la DigiSport.

UPDATE 23:07 / Marius Şumudică nu i-a iertat pe Timişoreni şi, chiar dacă a lăudat echipa lui Dan Alexa, susţine că în această seară rezultatul corect era un egal. “Îmi pare rău pentru echipa Timişoarei că astăzi au retrogradat. O echipă frumoasă, cu un stadion frumos, un oraş mare. O echipă formată din jucători tineri care, fiind salvată de la retrogradare, nu am reuşit să-i capacitez să dea mai mulţi. În prima repriză am avut mai multe ocazii, dar în a doua parte ei au ieşit mai decişi, au marcat şi au controlat jocul. Timişoara nu trebuia să cîştige, un egal era mai just. Dar îmi pare rău că şi cu această victorie nu au reuşit să se salveze. Aş continua la Chiajna, dacă se vor aduce jucători noi. Contractul meu s-a încheiat, aşa că n-am cum să fiu demis aşa cum a declarat Oracolul de la Monte Carlo “, a spus antrenorul Chiajnei la conferinţa de presă.

UPDATE 23:05 / Cornel Ţălnar a răsuflat uşurat la finalul partidei, dar, la finalul partidei, a declarat că nu e sigur că va continua la cărma echipei şi din sezonul viitor. “Îi felicit pe băieţi, însă trebuie să fie toată lumea conştientă că evoluţiile noastre din acest retur ne-au îndreptăţit să rămînem în prima ligă. Băieţii mei au dat dovadă de caracter. Nu ştiu dacă voi rămîne şi din vară, sînt multe lucruri de pus la punct. Chiar dacă mai am un an de contract. Sînt 14 jucători care îşi încheie contractul în această vară. Trebuie făcută o echipă care să se bată la primele şase, şapte locuri în sezonul viitor. Probabil că domnul Neculaie va face tot posibilul să plătească o parte din restanţe pentru a asigura o linişte la echipă. Au fost tot felul speculaţii, însă pe mine nu mă interesează decît ce fac băieţii“, a declarat Cornel Ţălnar la DigiSport.

UPDATE 23:00 / Alexandru Mitriţă, marcatorul golului care a salvat Viitorul de la retrogradare, a povestit imediat după meci cum este atmosfera în vestiarul echipei sale. “Fără echipă nu puteam să înscriu. Le mulţumesc colegilor, staff-ului, domnului Hagi, că are încredere în mine. Uşor-uşor sper să demonstrăm în continuare că vom putea cîştiga, aşa cum am făcut-o în ultima vreme. Mergem la hotel, bem o bere şi apoi continuăm . Domnul Hagi ne-a felicitat, era foarte fericit. Ţipă toţi în vestiar!“, a fost reacţia micuţului atacant.

22:54 – S-a terminat şi partida de la Timişoara şi, odată cu ea, ediţia 2013/14 a Ligii I. Corona Braşov, Săgeata Năvodari, ACS Poli Timişoara şi FC Vaslui retrogradează, cu amendamentul că moldovenii au făcut memoriu la TAS pentru a solicita primirea licenţei, neacordată de comisiile din România. Steaua se va duce în preliminariile Ligii Campionilor, iar Astra, Petrolul şi CFR Cluj, în Europa League. Ardelenii stau şi ei la mîna TAS, pentru că Dinamo contestă şi ea neacordarea licenţei pentru cupele europene.

22:53 – Gaz Metan – FC Braşov 1-1 s-a terminat. Braşovenii tremură doar de teama unui gol al Chiajnei.

22:47 – Viitorul – Ceahlăul 1-0 şi Săgeata – CFR Cluj 2-1 s-au terminat. În acest moment, se mai joacă la Mediaş şi la Timişoara. Bănăţenii sunt retrogradaţi, dar dacă nu vor învinge, Braşovul se duce în Liga a II-a. În acest moment, în afara echipei lui Alexa, în eşalonul secund ajunge şi Săgeata Năvodari.

22:33 – FC Braşov marchează şi este din nou sub linie. În acest moment, ACS Poli şi Săgeata cad în Liga a II-a

22:12 – CFR Cluj marchează şi reduce diferenţa la Constanţa, contra Săgeţii. Clasamentul rămîne neschimbat momentan.

22:10 – Poli marchează şi ea! În acest moment, FC Braşov şi Săgeata sînt sub linie. Cei din Năvodari stau mai prost în rezultatele directe cu bănăţenii: 1-1 la Timişoara şi 1-2 la Constanţa.

22:05 – Gaz Metan marchează şi aruncă în aer planurile Braşovului. Medieşenii sînt salvaţi în acest moment, dar Braşovul se îngroapă şi are nevoie de o minune ca să se mai salveze.

21:29 – Săgeata majorează diferenţa şi e pe punctul de a se salva chiar pe ultima sută de metri de la retrogradare! Culmea e că Braşovul are nevoie ca şi Poli Timişoara să învingă. Într-un eventual clasament în trei, “stegarii” ar fi cei în avantaj. Interesant este că, dacă Braşovul va marca şi va învinge, iar Timişoara şi Săgeata înving şi ele, Gaz Metan va ajunge în Liga a II-a alături de formaţia din Năvodari. Medieşenii au cîte două înfrîngeri cu cele două contracandidate, iar bănăţenii sînt în avantaj cu Săgeata.

21:07 – Viitorul înscrie şi ea, iar în acest moment este salvată! În acest moment, retrogradează FC Braşov şi ACS Poli Timişoara. Echipa lui Hagi urcă incredibil pînă pe locul 11!

21:06 – Săgeata marchează şi momentan o trimite pe Viitorul în Liga a II-a!

În acest moment, partea inferioară a clasamentului Ligii I arată în felul următor:

9. Ceahlăul……………….41 p

10. Oţelul…………………41 p

11. “U” Cluj……………….40 p

12. Viitorul………………40 p

13. Gaz Metan…………..39 p

14. Concordia…………..39 p

15. FC Braşov……………38 p

_______________________

16. ACS Poli……………..38 p

17. Săgeata………………38 p

_____________________________________________________________________________________________________

În ultima rundă, cele cinci echipe sînt implicate în următoarele meciuri:

Viitorul – Ceahlăul

ACS Poli – Concordia

Săgeata – CFR Cluj

Gaz Metan – FC Braşov.

Cum Corona şi SC Vaslui au soarta pecetluită, cu amendamentul că moldovenii caută să scape şi să capete licenţa contestînd decizia luată în ţară la TAS, mai sunt două locuri care asigură nedoritul bilet spre Liga a II-a. În acest moment, ACS Poli şi Săgeata par condamnate, dar ambele s-ar putea salva dacă vor cîştiga în ultima etapă cu Chiajna, respectiv cu CFR Cluj. În schimb, Viitorul se salvează sigur cu un succes acasă, contra Ceahlăului, iar Gaz Metan are nevoie doar de un egal contra Braşovului. Echipa lui Ţălnar scapă sigur de matineu doar cu un succes. Se poate ajunge în situaţia incredibilă ca după ultima etapă, dacă Gaz Metan – FC Braşov şi Viitorul – Ceahlăul se termină la egalitate, iar Săgeata şi ACS Poli înving, cele patru să fie la egalitate. Departajarea s-ar face în funcţie de rezultatele directe dintre acestea, iar ultimele două ar pica în Liga a II-a.

În acest moment, rezultatele directe dintre cele patru sînt următoarele:

Viitorul – FC Braşov 0-0 / 0-4

Viitorul – ACS Poli 1-2 / 0-0

Viitorul – Săgeata 0-0 / 1-3

FC Braşov – Săgeata 1-1 / 0-0

FC Braşov – ACS Poli 2-1 / 1-0

ACS Poli – Săgeata 1-1 / 2-1

Asta înseamnă că, după un calcul simplu, clasamentul în 4 ar arăta astfel: 1. FC Braşov – 12 p, 2. ACS Poli – 8 p, 3. Săgeata – 7 p, 4. Viitorul – 3 p. De unde rezultă că, în acest caz, ar retrograda Săgeata şi Viitorul.

Gaz Metan are următoarele rezultate directe cu celelalte patru formaţii cu care se luptă pentru salvare:

cu Viitorul 4-0 / 0-0

cu FC Braşov 0-0

cu ACS Poli 0-1 / 1-2

cu Săgeata 1-2 / 0-1

************************************************************

Liga I oferă un final de sezon cum rar s-a întîlnit în întreaga sa istorie şi, dacă lupta pentru titlu este tranşată, Steaua fiind virtual campioană, goana pentru salvarea de la retrogradare este mai ceva ca un thriler cu scenarişti buni. Cu două etape înainte de final, nouă (!!!) echipe se luptă pentru a se ridica mai sus de locul 16, ultimul care oferă nedoritul tichet spre Liga a II-a. FANATIK a făcut toate calculele acestui joc încrucişat, cu amendamentul că jocul Concordia – “U” Cluj, din etapa a 22-a, terminat cu scorul de 1-1, a fost contestat de ilfoveni, care vor victoria la “masa verde” din cauza faptului că adversarii l-au folosit pe Marius Martac, fotbalist al cărui drept de joc este luat acum în discuţie.

Dintre toate echipele aflate în această luptă, singurele care îşi vor juca şansa în totalitate sunt Viitorul Constanţa şi FC Braşov. Formaţia patronată de Gică Hagi se află la două puncte peste linia retrogradării şi va juca în ultimele două runde cu Oţelul, la Galaţi, şi acasă cu Ceahlăul. Două rezultate pozitive i-ar fi îndeajuns, în timp ce un egal smuls echipei lui Lienen ar ţine-o pe aceasta sub Viitorul înainte ultimei etape, atunci cînd Oţelul face deplasarea la Steaua. De partea cealaltă, FC Braşov joacă acasă cu “U” Cluj, pentru ca în ultima etapă să joace la Gaz Metan. Ca şi în cazul Viitorului, două egaluri le-ar asigura braşovenilor aproape în totalitate salvarea. În plus, pentru formaţia antrenată de Cornel Ţălnar şi rezultatele directe cu celelalte contracandidate sunt de partea ei, avînd avantaj cu Ceahlăul, Concordia, Viitorul şi ACS Poli.

Cel mai greu program îl are însă ACS Poli, cea care în etapa următoare se duce în deplasare la Giurgiu, pentru un meci aparent imposibil cu Astra, iar apoi, în ultima etapă, primeşte vizita Concordiei Chiajna. Echipa lui Şumudică o înfruntă înainte pe Botoşani, acasă, iar un egal obţinut, coroborat cu o eventuală înfrîngere a bănăţenilor cu Astra, i-ar asigura supremaţia în faţa echipei lui Dan Alexa.

Interesant este că, deşi ocupă locul 17, Săgeata Năvodari este echipa ce are cele mai bune rezultate directe dintre cele nouă formaţii încrucişate. Dobrogenii le sunt superiori celor de la Gaz Metan, “U” Cluj, Oţelul, Viitorul şi FC Braşov. Doar două echipe le sunt superioare elevilor lui Cătălin Anghel: Ceahlăul şi ACS Poli. În ultimele două runde, Săgeata are şi ea un program aparent greu: deplasare la Dinamo şi acasă cu CFR Cluj.

În fine, primele trei formaţii din acest clasament al retrogradării, “U” Cluj, Gaz Metan şi Cehlăul sunt mai liniştite. Formaţia lui Mihai Teja are 4 puncte faţă de Săgeata şi ACS Poli, iar în ultimele două runde joacă la Braşov, cu FC, şi acasă cu Pandurii. Gaz Metan şi Ceahlăul sunt şi ele la trei puncte peste linie, iar moldovenii sunt şi în jocul rezultatelor directe peste ACS Poli şi Săgeata. Gaz Metan, în schimb, este condusă de ambele la rezultatele din acest sezon şi, în ultimele două runde, au două partide delicate: la Cluj, cu CFR, şi acasă, cu FC Braşov, o confruntare care se poate purta cu pistoalele pe masă.

CLASAMENT:

9. „U” Cluj……………..39 p.

10. Gaz Metan………..38 p.

11. Ceahlăul…………..38 p.

12. Concordia………..38 p.

13. Oţelul………………37 p.

14. Viitorul……………37 p.

15. FC Braşov…………36 p.

16. ACS Poli……………35 p.

17. Săgeata…………….35 p.

PROGRAMUL ULTIMELOR ETAPE:

Etapa a 33-a:

CFR Cluj – Gaz Metan

OţelulViitorul

Ceahlăul – FC Vaslui

Concordia – FC Botoşani

Astra – ACS Poli

Dinamo – Săgeata

FC Braşov „U” Cluj

Etapa a 34-a:

ViitorulCeahlăul

ACS PoliConcordia

Săgeata – CFR Cluj

Gaz MetanFC Braşov

Steaua – Oţelul

„U” Cluj – Pandurii

 

Rezultatele directe cu celelalte contracandidate:

„U” Cluj: în avantaj – Braşov (tur: 2-0), Gaz Metan, Oţelul, Viitorul; la egalitate – Ceahlăul, ACS Poli; în dezavantaj – Concordia, Săgeata.

Gaz Metan: în avantaj – Ceahlăul, Viitorul; la egalitate – FC Braşov (tur: 0-0), Concordia; în dezavantaj – ACS Poli, Oţelul, Săgeata, „U” Cluj.

Ceahlăul: în avantaj – ACS Poli, Oţelul, Săgeata; la egalitate – „U” Cluj, Viitorul (tur: 0-0); în dezavantaj – FC Braşov, Concordia, Gaz Metan.

Concordia: în avantaj – ACS Poli (tur: 2-1), Ceahlăul; la egalitate – Gaz Metan, Săgeata; în dezavantaj – FC Braşov, „U” Cluj, Oţelul, Viitorul.

Oţelul: în avantaj – Gaz Metan, Concordia, FC Braşov; la egalitate – ACS Poli; în dezavantaj – „U” Cluj, Ceahlăul, Săgeata, Viitorul (tur: 3-4)

Viitorul: în avantaj – Concordia, Oţelul (tur: 4-3); la egalitate – Ceahlăul (tur: 0-0); în dezavantaj: – „U” Cluj, Gaz Metan, FC Braşov, ACS Poli, Săgeata

FC Braşov: în avantaj – Ceahlăul, Concordia, Viitorul, ACS Poli; la egalitate – Gaz Metan (tur: 0-0); în dezavantaj – „U” Cluj (tur: 0-2), Oţelul, Săgeata

ACS Poli: în avantaj – Gaz Metan, Viitorul, Săgeata; la egalitate – „U” Cluj, Oţelul; în dezavantaj – Ceahlăul, Concordia (tur: 1-2), FC Braşov

Săgeata: în avantaj – „U” Cluj, Gaz Metan, Oţelul, Viitorul, FC Braşov; la egalitate – Concordia; în dezavantaj – Ceahlăul, ACS Poli