Calcule! Calificarea se poate decide prin tragere la sorţi

Campionatul Mondial a ajuns la ultima etapă a fazei grupelor. Pînă acum s-au calificat matematic în etapa următoare: Olanda, Chile, Columbia, Costa Rica, Franţa, Argentina şi Belgia, iar...
23.06.2014 | 15:26
Calcule Calificarea se poate decide prin tragere la sorti
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial a ajuns la ultima etapă a fazei grupelor. Pînă acum s-au calificat matematic în etapa următoare: Olanda, Chile, Columbia, Costa Rica, Franţa, Argentina şi Belgia, iar singura grupă în care se ştiu ambele calificate e grupa B, acolo unde Olanda şi Chile urmează să îşi dispute primul loc. Avem şi o situaţie în care calificarea poate fi decisă prin tragere la sorţi, între Iran şi Nigeria în grupa F.  

Pînă acum, am avut un campionat mondial spectaculos cu multe goluri şi multe surprize. Ultima etapă din faza grupelor e cea a “calculelor” unde diferenţierea dintre echipele calificate şi cele care pleacă acasă poate fi făcută la golaveraj sau chiar prin tragere la sorţi. Mai jos sînt calculele pentru fiecare grupă:

ADVERTISEMENT

Grupa A:

a

Brazilia:  Joacă ultimul meci contra “leilor neîmblînziţi”. Camerun este eliminată şi gazdele au nevoie de victorie pentru a obţine primul loc cu 7 puncte. Brazilienii se califică şi cu un meci egal, dar nu vor obţine primul loc, decît dacă Mexic – Croaţia se termină egal. În cazul unei victorii la limită, Brazilia poate pierde primul loc la golaveraj, dar e puţin probabil, pentru că Mexic trebuie să învingă cu 3 sau 4-0.

Mexic: Cu 4 puncte joacă meciul decisiv pentru calificare cu echipa Croaţiei. Mexic are două variante din 3, victorie sau meci egal pentru a merge mai departe.

ADVERTISEMENT

Croaţia: Calculele sînt simple pentru echipa lui Niko Kovac, victorie cu Mexic pentru optimi.

Camerun: Africanii sînt eliminaţi cu zero puncte pînă acum şi joacă doar pentru palmares cu Brazilia.

Grupa B:

b

Olanda: E calificată în optimi şi joacă cu Chile pentru primul loc. “Batavii” au varianta victoriei şi a egalului pentru a termina primii, datorită golaverajului superior 8-3, faţă de 5-1.

ADVERTISEMENT

Chile: Calificată matematic în optimi, are nevoie de victorie pentru primul loc împotriva Olandei. Cel mai probabil, primul loc evită Brazilia în optimi.

Spania: Dezamăgirea competiţiei joacă un meci pentru palmares cu Australia.

Australia: E eliminată, fără nicio şansă de calificare.

Grupa C: 

c

Columbia: E calificată în optimi cu 6 puncte şi doar printr-o înfrîngere la scor cu Japonia, coroborată cu o victorie a Coastei de Fildeş contra Greciei, poate să piardă primul loc în grupă.

ADVERTISEMENT

Coasta de Fildeş: Se califică automat în cazul unei victorii cu Grecia cu 6 puncte. Egalul e un rezultat bun pentru “elefanţi”, în aceste condiţii, Japonia o poate depăşi doar dacă bate la cel puţin două goluri pe Columbia.

Japonia: Depinde de rezultatul dintre Coasta de Fildeş – Grecia. Trebuie să învingă la cel puţin două goluri Columbia şi să spere la un egal în celălalt meci. A doua variantă e victorie la orice scor împotriva Columbiei, doar dacă Grecia bate Coasta de Fildeş.

Grecia: Nu depinde doar de ea. Trebuie să bată Coasta de Fildeş şi Columbia să nu piardă cu Japonia. Cu un astfel de scenariu, grecii ar urca pe 2, cu 4 puncte.

Grupa D: 

d

Costa Rica: Deja e calificată şi locul 1 e aproape asigurat. Echipa din Caraibe îşi permite să piardă ultima etapă cu Anglia, însă doar dacă suferă o înfrîngere la scor poate pierde prima poziţie.

Italia: Are varianta victoriei sau a egalului împotriva Uruguay-ului contra căreia joacă finala grupei. Pentru primul loc trebuie să bată la două goluri diferenţă şi să spere la o victorie a Angliei cu Costa Rica la două goluri.

Uruguay: Trebuie să bată Italia ca să se califice. Deşi sînt la egalitate de puncte, Italia are golaveraj mai bun, 2-2 faţă de 3-4.

Anglia: E eliminată, joacă meci de palmares împotriva celor din Costa Rica.

Grupa E:

e

Franţa: Calificată în optimi, în proporţie covîrşitoare pe primul loc. Doar în cazul unui eşec la scor, 6-0 cu Ecuador, francezii pierd primul loc.

Ecuador: Trebuie să bată Franţa pentru a se califica şi să spere că Elveţia nu bate la scor Honduras-ul. Se califică şi cu un egal, dacă Elveţia face egal cu Honduras şi cu o înfrîngere, doar dacă Elveţia pierde. La golaveraj are +2 faţă de Elveţia.

Elveţia: Trebuie să bată Honduras şi să spere că Ecuadorul nu învinge Franţa. Dacă Ecuadorul învinge la limită Franţa, Elveţia are nevoie de o victorie la cel puţin 3 goluri diferenţă.

Honduras: Este eliminată, joacă pentru palmares cu Elveţia.

Grupa F: 

f

Argentina: Are 6 puncte şi e calificată în optimi. Nu trebuie să piardă cu Nigeria pentru a rămîne pe primul loc.

Nigeria: Cu 4 puncte este pe locul secund. Cîştigă grupa cu o victorie contra Argentinei, îşi asigură locul secund cu un egal. Şi o înfrîngere cu Argentina o califică, atîta timp cît Iranul nu bate Bosnia.

O înfrîngere a Nigeriei cu Argentina coroborată cu o victorie obţinută de Iran cu exact acelaşi scor împotriva Bosniei face ca locul doi să fie decis prin tragere la sorţi între Nigeria şi Iran, ambele echipe fiind la egalitate perfectă. 

Iran: Are nevoie de victorie cu Bosnia pentru calificare, coroborată cu o înfrîngere a Nigeriei cu Argentina. Se califică direct de pe locul doi, dacă cîştigă la diferenţă de cel puţin două goluri. În cazul în care, de exemplu Iran bate cu 1-0 pe Bosnia şi Nigeria pierde cu 1-0 contra Argentinei, vom avea tragere la sorţi.

Bosnia: E eliminată, joacă pentru palmares.

Grupa G: 

g

Germania: are 4 puncte, la egalitate cu Statele Unite. Un rezultat de egalitate în meciul direct cu Statele Unite, duce ambele echipe în optimi, cu Germania pe primul loc datorită golaverajului. Pierde calificarea doar dacă suferă o înfrîngere la scor cu Statele Unite şi Ghana bate la scor Portugalia. În acest moment, nemţii au 5 goluri în plus faţă de de ghanezi.

Statele Unite: Este foarte aproape de calificare. Egal cu Germania pentru locul doi, victorie pentru primul loc. În cazul unui eşec, poate fi depăşită de Ghana dacă învinge Portugalia, sau de lusitani, care au nevoie de o victorie la cel puţin 4 goluri cu Ghana.

Ghana: Are nevoie de o victorie cu Portugalia la cel puţin două goluri şi o victorie a nemţilor contra Statelor Unite.

Portugalia: Şanse infime pentru echipa lui Ronaldo. Are nevoie de o victorie cu 4-0 contra Ghanei şi o înfrîngere a Statelor Unite cu Germania.

Grupa H:

h

Belgia: Calificată în optimi cu 6 puncte pînă acum, are nevoie de un egal cu Coreea de Sud pentru primul loc. Poate pierde primul loc doar în faţa Algeriei, care trebuie să bată Rusia şi ei să piardă contra Coreei de Sud.

Algeria: Meci decisiv cu Rusia. Au varianta victoriei şi a egalului contra echipei lui Capello. Dacă vor pierde, pleacă acasă. Obţin primul loc în grupă dacă cîştigă şi Belgia pierde contra Coreei de Sud.

Rusia: Trebuie să bată Algeria. E singura variantă de a merge mai departe.

Coreea de Sud: E eliminată.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT