Carousel hot news

Cine joacă în Europa în locul lui Dinamo? “Sîntem pregătiţi!”

UPDATE 16:14 / "Clubul Dinamo este eligibil pentru participarea în Liga Europa, ediţia 2014-2015, pentru că a primit licenţă atît pentru Liga I, cît şi pentru cupele europene înainte de...
14.05.2014 | 15:36
Cine joacă în Europa în locul lui Dinamo?
Ionut Rada,Laurentiu Rus.
ADVERTISEMENT

UPDATE 16:14“Clubul Dinamo este eligibil pentru participarea în Liga Europa, ediţia 2014-2015, pentru că a primit licenţă atît pentru Liga I, cît şi pentru cupele europene înainte de deschiderea procedurii de insolvenţă. Însă decizia privind participarea în cupele europene o va lua UEFA. Pentru că este posibil ca UEFA să decidă excluderea”, a spus Viorel Duru, directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF.

Intrarea în insolvenţă a grupării din “Ştefan cel Mare” atrage automat excluderea alb-roşiilor din cupele europene. În aceste condiţii, FC Vaslui ar trebui să participe în sezonul viitor al Ligii Europa, însă acest lucru este imposibil deoarece gruparea din Moldova nu a primit licenţa pentru Liga 1. Astfel, CFR Cluj, clasată în prezent pe locul 6, este favorită să evolueze în cupele europene anul  viitor. Formaţia din Gruia se va lupta pentru ultimul loc de Europa League cu Pandurii, grupare care se află la patru puncte de alb-vişinii.

Cu cine mai au de jucat CFR Cluj şi Pandurii, formaţiile care au rămas în cursa pentru un loc de Europa League:

ADVERTISEMENT

Etapa 33:

Pandurii – Corona

CFR Cluj – Gaz Metan

Etapa 34:

U Cluj – Pandurii

Săgeata – CFR Cluj

La finalul sezonului, în caz de egalitate de puncte între CFR Cluj şi Pandurii, formaţia din Gruia este avantajată de rezultatele directe (1-1 la Cluj şi 1-0 la Tîrgu Jiu) şi va merge în Europa League.

“În momentul de faţă nu pot să spun decît că Pandurii are licenţa pentru cupele europene. Sîntem pregătiţi să jucăm în Europa League, însă în faţa noastră mai este şi CFR Cluj. Ne vom lupta pînă la final”, a spus Eugen Pîrvulescu, preşedintele executiv al Pandurilor.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri