Fotbal intern

Calcule pentru titlu. Cum poate deveni FCSB campioană, după egalul de la Cluj!

14.04.2019 | 23:59
Calcule pentru titlu Cum poate deveni FCSB campioana dupa egalul de la Cluj

Partida din Gruia a fost una dintre cele mai urâte văzute în România în ultimul deceniu. Cei doi antrenori au fost extrem de fricoși, pentru că o posibilă înfrângere ar fi scăzut mult șansele echipelor pe care le pregătesc. Derby-ul s-a terminat 0-0 și acum se fac calcule pentru titlu. Cum poate deveni FCSB campioană, după egalul de la Cluj. CFR este lider și are prima șansă, dar echipa lui Gigi Becali poate spera că va răsturna situația în returul play-off-ului Ligii 1 Betano.

Calcule pentru titlu. Cum poate deveni FCSB campioană, după egalul de la Cluj! Atuul ardelenilor

Meme Stoica avertiza înaintea meciului cu CFR Cluj că singura variantă pentru FCSB este victoria. “Dacă batem în Gruia, putem să facem un egal și să batem în ultima etapă pe CFR. Egalul este pentru CFR ca o victorie, așa cum egalul din Bănie a fost foarte important. Este important să batem în Gruia, pentru a putea face un egal și să jucăm cu titlul pe masă, în ultima etapă cu CFR”, declara Meme.

Doar că pe teren lucrurile au arătat cu totul diferit. Mihai Teja nu a părut că își dorește neapărat victoria în niciun moment. Antrenorul FCSB nu a riscat absolut deloc și a preferat să facă schimbări post pe post. Și fotbaliștii săi au arătat că sunt mulțumiți cu un egal pe terenul rivalei. Doar că prin acest rezultat, clasamentul rămâne neschimbat: CFR, pe primul loc, cu 38 de puncte, iar FCSB, pe locul secund, cu 35 de puncte. Acum, formația lui Gigi Becali poate deveni campioană doar dacă obține 4 puncte în plus față de CFR în cele 5 etape rămase de disputat. Practic, FCSB trebuie să o învingă neapărat pe CFR în meciul direct din ultima rundă și să spere că ardelenii se vor mai împiedica într-o altă partidă. Acest lucru este obligatoriu pentru că actualul lider are un avantaj important oferit de faptul că punctajul roș-albaștrilor a fost rotunjit la începutul play-off-ului. În caz de egalitate între cele două formații, CFR va fi campioană, indiferent de rezultatele jocurilor directe! Practic, FCSB depinde de rezultatele adversarei.

Dan Petrescu
Dan Petrescu a obținut ce și-a propus în meciul cu FCSB: un egal care să o mențină pe CFR Cluj drept mare favorită la titlu

Ce partide mai au de jucat CFR Cluj și FCSB

Foarte important este și programul pe care cele două echipe rămase în lupta pentru titlu îl au în returul play-off-ului Ligii 1 Betano. Astfel, amândouă au câte trei partide în deplasare și două pe propriile terenuri. FCSB va juca la Viitorul, Craiova și Sepsi, în vreme ce ardelenii se vor deplasa la Sepsi, Astra și, mai ales, FCSB!

Marele avantaj al roș-albaștrilor este că vor disputa meciul direct, care s-ar putea juca, teoretic, cu titlul pe masă, acasă. Interesant este că atât FCSB, cât și CFR Cluj au câte un meci în deplasare împotriva unor echipe considerate apropiate de rivala din lupta pentru titlu: echipa lui Gigi Becali, la Sepsi, iar formația lui Neluțu Varga, la Astra.

Ce meciuri are FCSB

Viitorul (d)
Astra (a)
Craiova (d)
Sepsi (d)
CFR (a)

Ce meciuri are CFR Cluj

Sepsi (d)
Viitorul (a)
Astra (d)
Craiova (a)
FCSB (d)

VEZI CLASAMENTUL LA ZI