Sport

Toate calculele pentru play-off! Farul o califică pe FC Voluntari. FCSB prelungește suspansul după înfrângerea de la Pitești

Lupta pentru locurile de play-off continuă în Casa Pariurilor Liga 1, iar FANATIK vă oferă toate calculele pentru ocuparea primelor șase locuri din clasament.
03.03.2022 | 22:55
Toate calculele pentru playoff Farul o califica pe FC Voluntari FCSB prelungeste suspansul dupa infrangerea de la Pitesti
FCSB prelungește suspansul după înfrângerea de la Pitești. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
03-03-2022
20:59

FCSB prelungește suspansul după înfrângerea de la Pitești

FCSB a pierdut duelul cu FC Argeș, iar în urma rezultatului, situația ultimului loc care duce în play-out se va decide în ultima etapă, cu un meci direct între FC Botoșani și FC Argeș.

Astfel, trupa lui Andrei Prepeliță este obligată să câștige confruntarea cu moldovenii, în timp ce FC Botoșani are și opțiunea unei remize pe teren propriu.

Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 înainte de FC Argeș-FCSB. Sursă foto: flashscore.ro
Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 înainte de FC Argeș-FCSB. Sursă foto: flashscore.ro

Farul s-a impus în duelul cu FC Botoșani, scor 2-0, golurile lui Dragoș Nedelcu și Bradley de Nooijer fiind suficient pentru calificarea echipei lui Gică Hagi în play-off. Totodată, în urma victoriei „marinarilor”, FC Voluntari s-a calificat matematic în play-off.

Toate calculele pentru play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1

Farul a simplificat mult lupta pentru ocuparea locurilor din play-off, grație victoriei de pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 2-0, iar FCSB poate definitiva toate echipele calificate, dacă va reuși să câștige partida cu FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă FCSB se va impune la Pitești, lupta pentru ocuparea locurilor de play-off se va termina cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat.

FC Argeș este singura echipă aflată în afara top 6, care încă mai speră să prindă un loc de play-off. Trupa lui Andrei Prepeliță are în continuare șanse reale, ținând cont că FC Argeș va juca în ultima etapă cu FC Botoșani. Acum, moldovenii speră la o victorie a vicecampioanei României, care i-ar trimite matematic în play-off.

ADVERTISEMENT

Așa arată clasamentul înainte de FC Argeș – FCSB

Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 înainte de FC Argeș-FCSB. Sursă foto: flashscore.ro
Clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1 înainte de FC Argeș-FCSB. Sursă foto: flashscore.ro

FC Argeș trebuie să obțină minimum un punct în meciul cu FCSB

FC Argeș are nevoie de minimum un punct pe teren propriu în duelul cu FCSB, pentru a spera în continuare la locurile de play-off. Ultimul duel direct dintre FCSB și FC Argeș s-a terminat cu victoria „roș-albaștrilor”, scor 2-1, după ce piteștenii au deschis scorul.

Ultima deplasare la Argeș a echipei lui Toni Petrea s-a terminat cu o remiză „albă”, însă acea confruntare, disputată în ianuarie 2021, s-a jucat pe un teren dificil, acoperit cu zăpadă.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, FCSB nu traversează o perioadă bună, fiind învinsă în ultima etapă de Farul, scor 2-0 și remizând împotriva lui CS Mioveni, scor 1-1. De cealaltă parte, FC Argeș nu a mai pierdut un meci de la finalul lunii ianuarie, într-un duel cu FC U Craiova 1948, scor 0-1.

  • 7.03.2022 este data la care se va disputa FC Botoșani-FC Argeș

Ce se întâmplă dacă FC Argeș scoate un punct cu FCSB

În cazul în care FC Argeș va remiza împotriva FCSB-ului, trupa lui Andrei Prepeliță va avea un total de 43 de puncte, în timp ce FC Botoșani are un total de 46 de puncte.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă a sezonului regulat, FC Argeș va juca în deplasare cu FC Botoșani, iar piteștenii au nevoie de o victorie la scor împotriva moldovenilor.

Primul criteriu de departajare în clasament este rezultatul direct, iar în tur, FC Botoșani s-a impus împotriva lui FC Argeș, scor 1-0. Astfel, dacă argeșenii vor câștiga partida de la Botoșani, situația se va echilibra.

Al doilea criteriu de departajare al echipelor din clasament este golaverajul, iar FC Botoșani stă mult mai bine decât contracandidata sa, având +6 la golaveraj, în timp ce FC Argeș, înaintea duelului cu FCSB are +4.

În cazul în care FC Argeș câștigă meciul cu FCSB, piteștenii se vor apropia la un punct distanță de FC Botoșani și vor fi în continuare obligați să câștige meciul direct, însă nu vor mai fi obligați să se impună la o diferență de scor mai mare.

ADVERTISEMENT