Sport

Calculele calificării! Cum ajunge Dinamo în play-off-ul din EHF Champions League. Programul îi dezavantajează pe “dulăi”

Dinamo a obţinut o victorie remarcabilă pe terenul lui Porto, scor 32-31. "Dulăii" rămân în cursa pentru play-off, dar va avea o misiune infernală. FANATIK vă prezintă calculele.
25.02.2022 | 00:07
Calculele calificarii Cum ajunge Dinamo in playofful din EHF Champions League Programul ii dezavantajeaza pe dulai
ADVERTISEMENT

Dinamo a câştigat meciul din EHF Champions League de pe terenul lui Porto şi acumulează 8 puncte în grupe. Cu două etape înainte de final, “dulăii” rămân cu şanse de calificare în play-off, părăsind ultimul loc.

Calculele calificării! Cum ajunge Dinamo în play-off-ul din EHF Champions League

Echipa antrenată de Xavi Pascual a avut o prestaţie remarcabilă, reuşind să domine în multe momente campioana Portugaliei. “Dulăii” au avut nervii mai tari în final şi au reuşit să îşi apere avantajul de un gol, luat cu un minut înainte de final.

ADVERTISEMENT

Cu acest succes, Dinamo părăseşte ultimul loc din grupă, Porto fiind acum “lanterna”. Lupta pentru play-off este pasionantă, cu patru echipe despărţite de un punct, care se bat pe două locuri de play-off.

Dinamo, Porto şi Motor au acelaşi număr de puncte

Dinamo, Porto şi Motor Zaporoje (un meci în minus) au 8 puncte, în timp ce Flensburg are 9 puncte. Partea mai puţin bună este că “dulăii” au cel mai greu program dintre toate contracandidatele. Mai au de evoluat cu PSG acasă şi în deplasare la liderul Vive Kielce.

ADVERTISEMENT

Clasamentul grupei: 

Clasament grupa Champions League
Clasament grupa Champions League

Programul echipelor aflate în lupta la calificare

Dinamo se califică doar dacă va reuşi să câştige măcar unul dintre meciurile cu granzii PSG şi Kielce. Asta pentru că contracandidatele joacă între ele şi indiferent de rezultat, una dintre ele va câştiga punct sau puncte.

Programul ultimelor trei etape: 

  • Meci restanţă: Motor – PSG (1 martie, ora 21:45)

Etapa 13: 

  • Flensburg – Porto (2 martie, 21:45)
  • Dinamo – PSG (3 martie, 19:45)
  • Motor – Barcelona (3 martie, ora 19:45)
  • Veszprem – Vive Kielce (3 martie, ora 19:45)
ADVERTISEMENT

Etapa 14:

  • Vive Kielce – Dinamo (9 martie, ora 19:45)
  • Barcelona – Flensburg (10 martie, ora 21:45)
  • Porto – Motor (10 martie, ora 21:45)
  • PSG – Veszprem (10 martie, ora 21:45)

Dinamo are nevoie de două puncte în meciurile cu PSG şi Kielce

Luăm în calcul scenariul în care Motor pierde meciul restanţă cu PSG şi rămâne cu 8 puncte, ca şi Dinamo şi Porto. La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul, iar în acest moment “dulăii” stau cel mai bine.

ADVERTISEMENT

Dinamo se califică cu minimum 10 puncte, deci mai are nevoie măcar de o victorie. Indiferent de scenariu, “dulăii” nu au cum să obţină calificarea cu 8 puncte pentru că Motor şi Porto joacă în ultima etapă şi una dintre ele va obţine puncte.

“Dulăii” au cel mai greu program

În scenariul în care Porto învinge Flensburg şi Motor şi Dinamo obţine 2 puncte din duelurile cu PSG şi Kielce, lusitanii şi campioana României vor merge mai departe. Însă, cea mai grea misiune pentru Dinamo este să mai scoată puncte în faţa granzilor.

În condiţiile în care nu se întâmplă nicio surpriză şi echipele aflate în luptă cu Dinamo nu câştigă împotriva Barcelonei în ultimele două etape, “dulăii” ar fi calificaţi de 10 puncte. Dar ce greu sunt de obţinut.

  • 4 victorii a obţinut Dinamo în EHF Champions League
  • 355 de goluri au marcat “dulăii” până acum
ADVERTISEMENT