Sporturi

Calculele calificării din ambele grupe ale Turneului Campioanelor! Cine joacă pentru marea finală de la Singapore

26.10.2018 | 16:25
Calculele calificarii din ambele grupe ale Turneului Campioanelor Cine joaca pentru marea finala de la Singapore

Turneul Campioanelor de la Singapore a intrat în fazele finale, iar ultimele meciuri din cele două grupe se anunță dramatice. După ce în prima rundă au câștigat jucătoarele mai slab cotate, cea de-a doua rundă a restabilit ordinea în turneu, impunându-se sportivele care au statutul de favorite. FANATIK.RO vă prezintă calculele calificării din ambele grupe ale Turneului Campioanelor.

UPDATE, ora 16:25 / Sloane Stephens a învins-o pe Angelique Kerber în ultima partidă din Grupa Roşie a turneului din Singapore, scor 6-3, 6-3, după o oră şi 42 de minute de joc, și s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor. Aceasta o va întâlni pe Karolina Pliskova în penultimul act al competiției, în timp ce Elina Svitolina se va înfrunta cu olandeza Kiki Bertens.


UPDATE, ora 12:00 / Naomi Osaka s-a retras de la Turneul Campioanelor în timpul partidei cu Kiki Bertens. Nipona a avut nevoie de îngrijiri medicale în primul set, însă a continuat, iar după prima manşă, Osaka s-a retras, scor 3-6. Deocamdată, olandeza este pe locul al doilea în clasamentul Grupei Roşii, însă este sigură de calificare. Vom afla care sunt cele patru semifinaliste după meciul dintre Angelique Kerber şi Sloane Stephens.

  • Kiki Bertens s-a calificat în semifinale din grupa roşie. Învingătoarea meciului dintre Sloane Stephens şi Angelique Kerber va stabili ultima semifinalistă
  • Din grupa albă sunt în semifinale Elina Svitolona şi Karolina Pliskova 
  • Angie Kerber va câştiga grupa dacă o învinge pe Stephens. Americanca va ocupa primul loc dacă se impune. 

UPDATE, ora 17:20 / Elina Svitolina s-a impus până la urmă, scor 5-7, 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore şi 37 de minute de joc, iar campioana en-titre, Caroline Wozniacki, pierde meciul, calificarea, dar mai ales puncte în clasament. Ucraineanca reuşeşte, astfel, să se califice în semifinale de pe primul loc în grupă, cu trei victorii, pe locul doi fiind Karolina Pliskova, cu două victorii şi o înfrângere.


UPDATE, ora 16:38 / Elina Svitolina s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor. Jucătoarea de tenis din Ucraina a câştigat un set în meciul contra Carolinei Wozniacki şi merge în careul de aşi al turneului de la Singapore. Karolina Pliskova a fost prima jucătoare care a obţinut calificarea în semifinale, după ce a învins-o pe Petra Kvitova, scor 6-3, 6-4.


UPDATE 13.15 / Se schimbă calculele după meciul dintre Pliskova și Kvitova. În Grupa Albă, Svitolina are nevoie de victorie pentru a se califica în semifinale. Dacă Svitolina câștigă, termină grupa pe primul loc, iar Pliskova termină pe 2. În schimb, dacă Wozniacki învinge, Pliskova câștigă grupa. În cazul în care Wozniacki bate în 2 seturi, termină grupa pe locul 2, iar Pliskova pe 1. O victorie în 3 seturi pentru Wozniacki înseamă că Pliskova termină pe 1, iar Svitolina pe 2. Wozniacki trebuie să câștige în 2 seturi pentru a se califica de pe locul 2.


UPDATE, ora 12.55 / Karolina Pliskova este prima jucătoare calificată în semifinale. Pliskova a trecut de Kvitova cu 6-3, 6-4. De la ora 14.30 se joacă meciul Caroline Wozniacki – Elina Svitolina.


Criteriile de calificare din grupe la Turneul Campioanelor

Clasamentul final al fiecărei grupe va fi stabilit, în ordine, de: numărul mai mare de victorii, numărul mai mare de meciuri jucate, rezultatul direct în cazul în care doar două sportive sunt la egalitate, iar în cazul în care 3 jucătoare sunt la egalitate se ia în considerare numărul mai mare de seturi câștigate, sau, dacă este necesar, procentajul meciurilor câștigate. După meciurile disputate până acum, în Grupa Albă conduce Svitolina, urmată de Pliskova, Woznaicki și Kvitova. În Grupa Roșie conduce Stephens, urmată de Kerber, Bertens și Osaka.

Grupe și rezultate - Turneul Campioanelor
Grupe și rezultate – Turneul Campioanelor

Meciuri rămase de jucat la Turneul Campioanelor

Joi se joacă meciurile Caroline Wozniacki – Elina Svitolina, (Svitolina are 3 victorii în meciurile directe, Wozniacki are una) și Petra Kvitova – Karolina Pliskova (Kvitova are 3 vitorii). Vineri se joacă Angelique Kerber – Sloane Stephens (Stephens are 4 victorii, Kerber doar una), Naomi Osaka – Kiki Bertens (1-0 pentru Osaka).

Calculele calificării din ambele grupe ale Turneului Campioanelor

Stephens, Svitolina și Pliskova își pot asigura calificarea în faza următoare dacă înving în ultimul meci, indiferent de scor și număr de seturi. Restul jucătoarelor sunt în pericol să nu se califice, chiară dacă vor câștiga ultima partidă. Dintre toate, Kvitova are cea mai dificilă situație, fiind obligată să o bată în 2 seturi pe Pliskova. De asemenea, Kerber, Wozniacki și Bertens se pot califica dacă bat în 2 seturi. În cazul în care Bertens și Kerber câștigă în 3 seturi, clasamentul final va fi decis între cele 2, plus Stephens în funcție de procentajul jocurilor câștigate. Totodată, dacă Stephens și Osaka se impun în 3 seturi, se aplică regula procentajului jocurilor câștigate pentru Bertens, Kerber și Osaka.

Scenariu - Grupa Albă
Scenariu – Grupa Albă
Scenariu - Grupa Roșie
Scenariu – Grupa Roșie