Pariuri sportive

Calculele englezilor pentru a aduce Cupa Mondială ”acasă”

03.07.2018 | 11:21
Calculele englezilor pentru a aduce Cupa Mondiala acasa

Optimile de finală se încheie cu jumătatea mai ”slabă” de tablou, dar pe teren va fi totuși Anglia, cea care începe din nou să viseze măcar la o finală, dacă nu la trofeu.

Columbia – Anglia: vine Cupa spre “acasă”?

www.betarena.ro

Înainte de partida cu Belgia, ultima din faza grupelor, presa engleză s-a divizat în două tabere, la fel ca și fanii naționalei din Albion. Primul curent de gândire, și cel mai numeros, era cel care spunea că englezii trebuie să facă tot posibilul să piardă pentru a avea șanse cât mai bune la un parcurs lung în fazele eliminatorii. Cealaltă tabără susținea că forma de moment a englezilor avea să sufere dacă pierdeau cu Belgia, iar selecționerul Gareth Southgate trebuia să introducă cea mai bună echipă, mai ales că belgienii anunțaseră deja că vor face schimbări masive în lot. Până la urmă, Belgia a câștigat cu 1-0, va juca împotriva Japoniei, în timp ce Anglia va evolua în optimi contra Columbiei. „It’s coming home”, pe românește, „Cupa vine acasă”, au spus toți englezii.

Englezii și-au calculat șansele excelent. Spania a fost eliminată de Rusia, iar parcursul echipei lui Southgate până în finală pare ”a walk in the park”, așa cum le place englezilor să spună – unul facil, cu adversari care pot fi învinși. Cel mai greu meci este, însă, chiar primul, cel din optimi, contra Columbiei. O Columbie care, dacă îi oferi spațiu, este excelentă, exuberantă, surprinzătoare. Dar în meciurile cu Japonia și Senegal, columbienii au arătat și o altă față, mult mai ștearsă, mai ternă, fără idei, fără verticalitate. Marea problemă a Columbiei va fi, însă, prezența lui James Rodriguez. Mijlocașul care a fost cel mai bun om al sud-americanilor la CM 2014, dar și în victoria clară cu Polonia, 3-0, suferă de oboseală musculară și a fost invizibil în meciul cu Senegalul, fiind schimbat în minutul 30. Totodată, presa columbiană scrie că prezența sa în meciul cu Anglia e incertă, Rodriguez nefiind prezent la antrenamentele Columbiei nici sâmbătă, nici duminică.

În aceste condiții, Anglia este favorită certă în meciul de marți. Excelentă la faze fixe, inspirate de blocajele și culoarele făcute de către echipele din NBA, Anglia anulează în defensivă atât punctele forte ale Columbiei – cornerele – dar devine periculoasă și în atac prin Stones, Kane sau Maguire, cât și prin execuțiile excelente ale fundașului dreapta de la Tottenham, Kieran Trippier. Totuși, englezii au avut mici probleme în defensivă la fiecare meci de la acest Mondial, primind gol de fiecare dată. În aceste condiții, oferta BetArena, o cotă de 3,90 pentru o victorie a Angliei și cel puțin trei goluri înscrise în meci poate face cu ochiul pariorilor îndrăzneți, la fel ca varianta Anglia câștigă și ambele marchează, acum la cotă 6,50! Totodată, Harry Kane a absentat în meciul cu Belgia, fiind odihnit de Southgate, dar își dorește cu ardoare titlul de golgheter al CM 2018, iar cota de 2,10 să înscrie împotriva Columbiei e atractivă, mai ales că atacantul lui Tottenham e și cel care execută penalty-urile Angliei. Pentru ca Harry Kane să deschidă scorul, BetArena a mărit acum cota chiar la 4,75!

Suedia – Elveția: Cine riscă primul?

www.betarena.ro

Partida dintre cele două echipe e una dintre cele mai echilibrate din faza optimilor, conform cotelor oferite de BetArena. Nu există o favorită clară, poate și pentru că elvețienii au arătat slăbiciuni importante în defensivă la fiecare meci, în timp ce suedezii, deși au marcat de cinci ori în primele trei meciuri de la turneul final, nu au arătat neapărat strălucitor în atac. Fără Ibrahimovic, însă, nordicii sunt o echipă mai unită, fără sclipirile lui Zlatan, dar cu o idee tactică clară, aceea de a bloca drumul adversarilor către poarta proprie. Cu puțin noroc, suedezii erau neînvinși până acum, însă golul senzațional al lui Kroos din ultima secundă în meciul cu Germania i-a făcut pe suedezi să alerge după calificare contra Mexicului. A fost 3-0, fără ca mexicanii să emită vreo pretenție în acel meci, iar tactica a fost oarecum similară ca cea din meciul cu Germania, unde Suedia a avut o posesie de 24%, dar a tras de șase ori pe poarta germană.

Însă atât defensiva Mexicului, cât și a Germaniei, aveau probleme. Lucru care se poate spune și despre cea a Elveției, care nu are niciun meci fără gol primit la acest Mondial. Dacă cu Brazilia, elvețienii nu se așteptau la acest lucru, problemele au părut clare cu Costa Rica, atunci când echipa lui Vladimir Petkovic a fost egalată în minutul 93, după un penalty. Pentru elvețieni, rețeta e clară: cu intensitatea din meciul cu Serbia, atunci când Granit Xhaka, Blerim Dzemaili, Xherdan Shaqiri sau Valon Behrami au dat totul pe teren, fiind cunoscută rivalitatea dintre Kosovo și Albania, pe de o parte, și Serbia de cealaltă parte, cei patru jucători ai naționalei Elveției având origini kosovaro-albaneze.

Suedia s-a calificat pentru a patra oară consecutiv în fazele superioare ale unui Mondial, iar la ultimele două turnee finale la care a fost prezentă a fost eliminată de Senegal și Germania. De data aceasta, meciul este unul echilibrat, iar un egal la finalul timpului regulamentar nu poate fi scos din calcul, ambele echipe părând să pună prudența în prim-plan, cu doi tacticieni excelenți pe cele două bănci tehnice. Un egal cu cel mult două goluri marcate e răsplătit de BetArena cu o cotă de 2,95, în timp ce o victorie a Elveției, care pare ușor favorită conform cotelor, la lovituri de departajare este cotată de BetArena la 10,00. Cotele speciale sunt pentru varianta în care ambele echipă marchează, 7,50 la victoria Elveției, respectiv 8,50 la a Suediei.