News

Calculele lui Nicușor Dan pentru Primărie: alianța Ponta-Negoiță îl avantajează, dar se teme de o candidatură a lui Băsescu

27.07.2020 | 15:47
Calculele lui Nicusor Dan pentru Primarie alianta PontaNegoita il avantajeaza dar se teme de o candidatura a lui  Basescu
Nicușor Dan/ Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a estimat că o alianța între Pro România și Robert Negoiță la alegerile locale din București l-ar avantaja în competiția electorală. Pe de altă, în lipsa unei înțelegeri între PNL, USR-PLUS și PMP privind candidaturi comune la sectoare, o eventuală candidatură a lui Traian Băsescu la Primărie l-ar dezavantaja, a spus Nicușor Dan la RFI.

Potrivit lui Nicușor Dan, alianța încheiată între partidele conduse de Victor Ponta și Robert Negoiță, Pro România, respectiv, București 2020, ar putea lua din voturile care altfel ar merge către candidații PSD.

ADVERTISEMENT

Lipsa unui acord politic între celor două partide, de o parte, și PSD, de cealaltă parte, va maximiza șansele candidatului dreptei la Primăria Generală, crede Nicușor Dan, mai ales că circa 60% dintre bucureșteni estimează că orașul merge într-o direcție greșită.

Dacă această ruptură între PSD și aceste două partide reprezentate de Victor Ponta și Robert Negoiță se confirmă, sigur că da, șansele mele cresc, însă esențială este relația cu electoratul, care spune în acest moment că vrea să mă voteze, asta este miza campaniei mele”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan: ”Evident, nu-mi doresc o candidatură a lui Băsescu”

În ce privește negocierile între PNL, USR-PLUS și PMP privind desemnarea candidaților comuni la primăriile de sector, Nicușor Dan a admis că un eventual eșec al acestora i-ar afecta șansele de succes, însă cel mai multe de pierdut ar avea candidații partidelor de dreapta

Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD”, a fost verdictul lui Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Acesta speră totuși că cele trei formațiuni  vor ajunge la un acord, după modelul aceluia prin care au convenit să-i sprijine candidatura, în luna martie a acestui an.

În cazul  unui eșec însă, este posibil ca Traian Băsescu să-și asume rolul de ”locomotivă” a candidaților PMP din postura de aspirant la un nou mandat la Primăria Generală.

ADVERTISEMENT

Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (…). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său și ar fi mai bine pentru toți oamenii de dreapta sau cei care consideră că orașul merge într-o direcție greșită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înțelegere, mișcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale, a conchis Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT