Fotbal intern

Calculele pentru calificare înaintea ultimului meci din grupă. Scorul la care România şi Germania merg împreună în sferturile de finală

30.03.2021 | 09:06
Calculele pentru calificare inaintea ultimului meci din grupa Scorul la care Romania si Germania merg impreuna in sferturile de finala
ADVERTISEMENT

Germania şi Olanda au terminat la egalitate în etapa a doua din grupa A, scor 1-1. Este un rezultat care complică misiunea “tricolorilor”. Avem nevoie de victorie contra Germaniei sau un egal cu minimum două goluri marcate pentru a fi sigur în sferturile de finală.

România şi Germania pot merge împreună în sferturile EURO U21 2021 dacă fac un egal cu minimum 4 goluri marcate

Germania şi România se duelează marţi, de la ora 19:00, pentru calificarea în sferturile de finală de la EURO U21 2021. Ambele au câte 4 puncte, însă nemţii ocupă primul loc datorită golaverajului. Olanda, adversara Ungariei, pândeşte şi vrea să profite de un pas greşit făcut de una dintre cele două selecţionate, dar poate fi eliminată dacă Germania şi România fac un egal cu minimum 4 goluri marcate.

ADVERTISEMENT

România este sigură de calificarea dacă o bate pe Germania, fiind scenariul în care nu trebuie să mai stea la mâna altor rezultate.

Olanda este obligată să învingă Ungaria în ultima rundă pentru a rămâne în calcule pentru calificare. O misiune facilă dacă ţinem cont că maghiarii sunt deja eliminaţi, dar nu şi suficientă. Meciurile directe reprezintă primul criteriu de departajare. Deci scorul din Olanda – Ungaria nici nu contează. Dacă România, Germania şi Olanda ajung la cinci puncte se va face un clasament în 3.

ADVERTISEMENT

Un eventual rezultat de egalitate cu minimum patru goluri marcate le-ar duce pe România şi Germania la braţ în sferturile de finală. 2-2, 3-3 şi tot aşa mai departe. Pentru că Olanda are 2 puncte şi golaveraj 2-2 în meciurile directe. Iar România şi Germania ar ajunge la golaveraj mai bun, 3-3 sau mai mult, şi ar merge în sferturi.


Ştire iniţială, 25 martie 2021, ora 23:55 / Ţara gazdă are cel mai slab cotat lot de la Euro 2021 şi pare un adversar accesibil pentru selecţionata condusă de Adrian Mutu. Ungaria U21 – România U21 se joacă sâmbătă, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, Olanda înfruntă Germania. Partidă la care o victorie a nemţilor i-ar putea ajuta enorm pe “tricolori”. Care ar putea ajunge în situaţia de a avea nevoie de doar un punct în ultima etapă, în faţa unei echipe a Germaniei care să fie deja calificată.

România înfruntă Ungaria în următorul meci de la Euro 2021. O victorie ar însemna un pas uriaş spre calificarea din grupă

Golaverajul ar putea să conteze enorm în economia acestei grupe, motiv pentru care elevii lui Mutu ar trebui să caute să marcheze cât mai mult în poarta Ungariei.

ADVERTISEMENT

Iar remiza din partida cu Olanda, favorita grupei după calculele hârtiei, ar trebui să dea multă încredere “tricolorilor”. Mai ales că vor avea în faţă o echipă cu o cotă mult sub cea a adversarei de miercuri.

România va înfrunta Germania în ultima etapă a grupei, în vreme ce Olanda va juca împotriva Ungariei. Probabil că batavii vor forţa şi ei o victorie la un scor cât mai mare contra gazdelor.

România a avut şansa să dea lovitura pe final în partida cu Olanda. Itu şi Ciobanu au ratat ocazii mari

Într-o partidă dominată teritorial de Olanda, România a avut o şansă de a da lovitura pe final. Când Itu, la doar câteva minute după ce fusese introdus, a şutat din poziţie excelentă. Dar a trimis pe centrul porţii, fără să pună prea mult pericol.

Ciobanu a fost şi el foarte periculos în prelungirile partidei. A fost aproape de o dublă, cu un şut în forţă de la marginea careului, dar portarul olandez a reuşit să respingă în corner.

O victorie în faţa Olandei ar fi pus România într-o poziţie perfectă pentru calificare, înaintea duelului cu Ungaria. Oricum, sunt clare motive de optimism după remiza de la Budapesta.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,52 este cota pentru „1 solist” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: