Sport

Căldura din SUA a sufocat-o la propriu pe Simona Halep! Românca, la al doilea abandon din cauza temperaturii la WTA Washington. Video

Simona Halep (30 de ani) a suferit din toate punctele de vedere în turul 2 la Washington. Românca a jucat modest și a fost nevoită să abandoneze după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii în meciul cu Anna Kalinskaya.
04.08.2022 | 01:29
Caldura din SUA a sufocato la propriu pe Simona Halep Romanca la al doilea abandon din cauza temperaturii la WTA Washington Video
Căldura din SUA a sufocat-o la propriu pe Simona Halep! Românca, la doilea abandon din cauza temperaturii la WTA Washington 2022. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep (16 WTA) a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Washington. Românca a pierdut meciul cu Anna Kalinskaya (23 de ani, 71 WTA), după ce a abandonat în setul al doilea. Fostul lider mondial a acuzat o stare de rău și a pus stop la scorul de 5-7, 0-2.

Simonei Halep i s-a făcut rău din cauza căldurii și a abandonat la WTA Washington 2022

Medicul competiției din capitala Statelor Unite ale Americii a intervenit prompt după ce Simona a dat semne că ar urma să leșine din cauza temperaturilor ridicate. După ce a consultat-o pe Halep, doctorul i-a spus arbitrului de scaun că românca trebuie să se retragă pentru a nu se supune la alte riscuri.

ADVERTISEMENT

În America de Nord, acolo unde obiectivul principal este Grand Slam-ul de la US Open (29 august – 11 septembrie), Simona Halep nu este însoțită de antrenorul Patrick Mouratoglou, ci doar de partenerul de antrenament Arnaud Restifo și de fizioterapeutul Candice Gohier.

După retragerea de la WTA Washington 2022, pentru sportiva din Constanța urmează alte două turnee pe hard. Înainte de US Open, ultimul Grand Slam al anului, Halep va mai juca la Toronto și la Cincinnati.

ADVERTISEMENT

Pentru prezența în turul 2 la turneul din capitala Statelor Unite ale Americii, Simona Halep a încasat un cec în valoare de 4100 de dolari și 30 de puncte WTA.

Halep, a doua participare la Washington, a doua retragere

Se pare că turneul WTA de la Washington nu este de bun augur pentru Simona Halep. Înainte de ediția din 2022, românca a mai jucat o singură dată în capitala Statelor Unite. Se întâmpla în 2017, când a primit un wild card şi a intrat pe tabloul principal cu statul de cap de serie numărul 1.

ADVERTISEMENT

După ce le-a eliminat pe Sloane Stephens și pe Mariana Duque Marino, Simona Halep a abandonat și atunci în setul decisiv al duelului cu Ekaterina Makarova. La fel ca în partida cu Kalinskaya, românca a avut probleme din cauza tensiunii.

Halep s-a retras la recomandarea lui Darren Cahill și a medicilor, care i-au luat tensiunea înaintea setului decisiv. „Dacă îți este rău, retrage-te, nu risca”, a fost sfatul antrenorului australian.

ADVERTISEMENT

S-a antrenat pe caniculă în România

Conștientă de temperaturile extrem de ridicate care o așteaptă peste Ocean, Simona Halep s-a antrenat pe caniculă și în România. Cu puțin timp înainte să debuteze în sezonul de hard, fostul lider WTA a postat pe rețelele de socializare imagini din timpul unei ședințe de pregătire în curtea propriei case de la Snagov.

Antrenamentul a avut loc în mijlocul zilei, în perioada în care sudul României a fost pârjolit de temperaturile extrem de ridicate.

  • 34 de grade Celsius au fost la Washington la ora de disputare a meciului dintre Simona Halep și Anna Kalinskaya
ADVERTISEMENT