News

Calea Victoriei redevine pietonală pe 2-3 iulie. Ce evenimente artistice, culturale și recreative au loc în centrul Bucureștiului

În primul weekend din această lună, mai exact perioada 2-3 iulie, Calea Victoriei redevine pietonală. Aici vor avea loc mai multe evenimente artistice, culturale și recreative.
01.07.2022 | 21:41
Calea Victoriei redevine pietonala pe 23 iulie Ce evenimente artistice culturale si recreative au loc in centrul Bucurestiului
”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Capitala găzduiește, în acest weekend, evenimentul ”Străzi deschise – București”. Mai multe artere devin pietonale în vederea unei game variate de manifestări.

Evenimente artistice, culturale și recreative în weekendul 2-3 iulie în Capitală. Calea Victoriei redevine pietonală

Calea Victoriei şi Bulevardul Bucureştii Noi redevin pietonale în primul weekend din luna iulie, pentru desfășurarea evenimentului ”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” organizat de Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă şi duminică, între orele 09:00-22:00, circulaţia rutieră va fi interzisă pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei şi pe B-dul Bucureştii Noi, între strada Jimbolia şi strada Subcetate.

Conform organizatorilor, programul artistic cuprinde spectacole de teatru pentru copii, teatrul de păpuşi şi teatrul intinerant, dar şi oferte educaţionale: invitaţii la lectură, activităţi sportive şi ateliere pentru copii.

ADVERTISEMENT

”Străzi deschise” este un eveniment organizat de Primăria Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – în calitate de operatori zonali.

Programul artistic şi recreativ este realizat în parteneriat cu instituţiile culturale din Bucureşti, precum şi artişti şi companii din sectorul creativ local.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, detalii despre evenimentele din cadrul ”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”

Pe pagina sa de Facebook, edilul Capitalei, Nicușor Dan, a venit cu detalii despre evenimentele care vor avea loc în acest weekend în cadrul evenimentului ”Străzi deschise – București”.

Astfel, sâmbătă, 2 iulie, plimbarea urbană pe Calea Victoriei debutează cu matineul pentru copii al Teatrului Ion Creangă în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României şi continuă cu ateliere de literatură pentru copii în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române.

ADVERTISEMENT

”Teatrul de Animaţie Ţăndărică a pregătit peste două ore de spectacol în fiecare seară, de la ora 18.00, în faţa MNAR, iar Şcoala de Artă Bucureşti prezintă în zona Bisericii Kretzulescu spectacole de percuţie şi ritm, reprezentaţii de dans contemporan şi concert de muzică pop în ambele zile de weekend, de la ora 17.00 la ora 20.00.

Pentru prima dată la „Străzi deschise”, artiștii Circului Metropolitan București vor susține, pe Calea Victoriei, spectacole de circ, numerele de jonglerie, echilibristică, acrobaţii la sol și, tot pentru prima dată, participă la eveniment Departamentul Artă murală al UNArte, cu o expoziție/performance stradal prezentată de studenţii de licenţă şi masterat în zona Parcului Iorga.

Spre bucuria celor mici, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București – ASPA revine sâmbătă, 2 iulie, cu Parada căţeilor pe Calea Victoriei între orele 17.00 şi 19.00.

Locuitorii cartierului Bucureştii Noi se vor putea bucura de zonele de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici, de spectacole de teatru de păpuşi susţinute de artiştii Teatrului de Animaţie Ţăndărică, concerte de muzică populară şi spectacole de magie”, scrie Nicușor Dan.

Programul complet al weekendului 2-3 iulie 2022 ”Străzi deschise” este disponibil pe site-ul primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT