News

Calendar admitere liceu 2019. Când au loc primele probe de verificare a cunoștințelor

03.04.2019 | 17:02
Calendar admitere liceu 2019 Cand au loc primele probe de verificare a cunostintelor

Timpul trece încet și sigur, așa că e bine să te gândești devreme la pașii tăi. După afișarea rezultatelor, în perioada 3-7 iulie 2019, absolvenții clasei a VIII-a împreună cu părinții lor, asistați de diriginți, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea în următoarea etapă a vieții elevilor.

Admitere la liceu 2019

La fel vor proceda și elevii clasei a VIII-a ce doresc să fie admiși în licee din alt județ. Pasul următor constă în verificarea de către părinți și elevi a fișelor, corectarea lor de posibilele erori în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator.

Etapa este prevăzută pentru data 4-8 iulie 2019. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 12 iulie 2019, moment pentru care trebuie să știți că admiterea se realizează pe baza notelor de Evaluarea Națională și din clasele V-VIII.

Calendar admitere liceu 2019. Când au loc primele probe de verificare a cunoștințelor
Când au loc primele probe de verificare a cunoștințelor

Calendar admitere liceu 2019

  • 3 – 7 iulie 2019- absolvenții de gimanziu și părinții vor completa opțiunile în fișele de înscriere, alături de diriginți plus introducerea datelor din fișele de înscriere în baza de date cumputerizată
  • 4 – 8 iulie 2019- elevii și părinții vor verifica fișele editate de calculator și vor corecta posibilele greșeli din baza de date. Afișarea listelor corectate în aplicația informatică
  • 12 iulie 2019- repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților claselor a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la începerea cursurilor din anul școlar 2019-2020

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limba și Literatura Română, în data de 18 iunie 2019. Următoarea va fi la matematică, în data de 20 iunie, iar ultima la limba și literatura maternă, pentru cei care au studiat această disciplină, în data de 21 iulie. Afișarea rezultatelor este prevăzută pe 25 iunie, până la ora 12:00, în intervalul orar 14:00 – 20:00 urmând să se înregistreze contestațiile.

Model calcul medie de admitere

Media de admitere, cu ajutorul căreia se realizeaza înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților din învățământul gimnazial, se calculează astfel: media ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, ce are o pondere de 80% și media generală de absolvire a claselor a V-a și a VIII-a, ce are o pondere de 20%, în calculul mediei de admitere.

Calculul de admitere: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN. MA este media de admitere, ABS este media generală de absolvire a claselor a V-a și a VIII-a, iar EN este media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.