News

Calendar BAC 2020, sesiunea de toamnă. Când începe examenul

09.07.2020 | 14:34
Calendar BAC 2020, sesiunea de toamnă. Când începe examenul
Calendar BAC 2020, sesiunea de toamnă. Când începe examenul. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020 are în acest an trei sesiuni, o premieră în istoria examenului. E vorba de cele două sesiuni clasice, prima și cea din toamnă, precum și de una specială.

În contextul pandemiei de COVID-19, elevii care nu au putut să participe la prima sesiune din cauza pandemiei de coronavirus au primit șansa să dea BAC-ul în a doua sesiune.

ADVERTISEMENT

Sesiunea de toamnă de la BAC 2020 se va organiza la finele lunii august, mai exact în perioada 24 august – 5 septembrie, conform Ministerului.

Calendarul pentru sesiunea de toamnă de la BAC 2020. Când începe examenul

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 va avea loc în perioada 24 august – 5 septembrie, precizează Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului național de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru și transmis spre publicare în Monitorul Oficial, precizează instituția.

Conform ordinului de Ministru, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 iulie– 24 iulie.

Oficialii din Educație informează că documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

ADVERTISEMENT

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Când se afișează rezultatele la BAC 2020, sesiunea de toamnă

În ceea ce privește echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale, aceste demersuri se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

ADVERTISEMENT

Pe date de 2 septembrie (până la ora 12:00) va avea loc afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise. Va urma etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

ADVERTISEMENT

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri