News

Calendar Evaluare Națională 2021. Examenele se vor suprapune cu probele scrise ale Bacalaureatului

31.08.2020 | 23:39
Calendar Evaluare Nationala 2021 Examenele se vor suprapune cu probele scrise ale Bacalaureatului
ADVERTISEMENT

Examenul de Evaluare Națională 2021 va începe pe 22 iunie, conform unui document de lucru al Ministerului Educației, consultat de Edupedu.ro.

În condițiile în care probele scrise ar rămâne ca în calendarul propus, acestea s-ar suprapune cu cele de la Bacalaureat 2021 din varianta cu numărul 3, publicată pe Edupedu.ro în dimineața zilei de luni.

ADVERTISEMENT

Suprapunerea probelor scrise ale celor două examene ar fi imposibilă, deoarece în liceele și colegiile care au și clase de gimnaziu nu s-ar putea desfășura aceste probe simultan.

Evaluarea Națională riscă să se desfășoare după probele scrise de Bacalaureat

În primele două variante ale calendarului de Bac, însă, această variantă de calendar pentru Evaluarea Națională ar poziționa probele scrise pentru absolvenții de clasa a VIII-a după cele scrise pentru absolvenții de clasa a XII-a. Până acum, Bacalaureatul s-a desfășurat mereu după Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională va fi susținută anul viitor de prima generație care a făcut clasa pregătitoare și care a învățat după un curriculum nou. În niciunul dintre ani acești elevi nu au avut manuale la timp, iar profesorii care le-au predat nu au fost formați decât într-o proporție foarte mică să predea după noul curriculum axat pe competențe.

Amintim faptul că noul an școlar debutează luni, 14 septembrie, iar elevii, cât și părinții acestora, vor trebui să respecte măsurile obligatorii contra răspândirii noului coronavirus. 

ADVERTISEMENT

Aceștia vor fi obligați să prezinte o declarație pe propria răspundere semnată de părinți, care își asumă astfel că aceștia nu au prezentat în ultimele două săptămâni  simptome specifice COVID-19 și nici nu au intrat în contact cu persoane testate pozitiv.

Mai mult decât atât, părinții sau aparținătorii nu vor avea acces în curtea unității de învățământ și nu vor putea însoți copiii în interior. Excepție fac doar cazurile speciale, pentru care este nevoie de aprobare conducerii.

ADVERTISEMENT

Măsura provine din Ordinul pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19, publicat de Ministerul Sănătății.

Declarația pe proprie răspundere condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în școală și va fi prezentată la triajul epidemiologic în momentul intrării în unitatea de învățământ.

ADVERTISEMENT