Life

Calendar ortodox, 11 iulie 2021: a treia Duminică după Rusalii. Cruce roșie în calendar. Rugăciunea zilei

Calendar ortodox pentru 11 iulie 2021, a treia Duminică după Rusalii. Iată ce rugăciune trebuie să rostești în această zi.
10.07.2021 | 18:26
Calendar ortodox 11 iulie 2021 a treia Duminica dupa Rusalii Cruce rosie in calendar Rugaciunea zilei
ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului ortodox, ziua de 11 iulie are cruce roșie, fiind a treia Duminică după Rusalii Iată ce rugăciune trebuie să rostești în această zi.

Totodată, mai mulți sfinți sunt sărbătoriți în calendarul ortodox. Iată care este semnificația zilei de duminică și ce rugăciune trebuie să spui ca să-ți meargă bine.

ADVERTISEMENT

Calendar ortodox, 11 iulie 2021: a treia Duminică după Rusalii. Cruce roșie în calendar. Rugăciunea zilei

Calendarul ortodox pentru 11 iulie 2021 vine cu o sărbătoare marcată cu cruce roșie. Este a treia Duminică după Rusalii, o zi foarte importantă, scrie wowbiz.ro. 

De asemenea, creștinii sărbătoresc mai mulți sfinți, după cum urmează: Sfântul Cuvios Sofronie de la Essex; Sfânta Olga, Împărăteasa Rusiei; Sfântul Cuvios Leon din Mandra; Sfânta Mare Muceniță Eufimia; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Rjevskaia” (sau „Okovețkaia”); Sfântul Mucenic Nectarie Aghioritul.

ADVERTISEMENT

Preotul Vasile Gordon vorbește, în predica sa, despre „grijile vieții”, dar și ce semnifică acest lucru. Oamenii trebuie să fie preocupați de grijile vieții, care sunt atât materiale, dar mai ales cele spirituale.

Calendarul ortodox, în dreptul acestei sărbători, are în paranteză și o mențiune legată de tema evangheliei, despre grijile vieții.

ADVERTISEMENT

Felul grijilor omului ne izvorăște, astfel, fericire sau nefericire. Cei care sunt preocupați doar de cele trecătoare sunt tot timpul nemulțumiți, frământați, nefericiți.

Pentru a scăpa de grijile vieții este important să rostim rugăciunea menționată în continuare.

ADVERTISEMENT

Rugăciune pentru Duminica a III-a după Rusalii

„Ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpane, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om. Ție deci, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin și-Ți mulțumesc foarte pentru Darurile cele mari ce ai făcut și le faci tuturor făpturilor Tale.

Inimă mi se bucură și se desfătează când stau și cuget cum că numai Tu Însuți ești Dumnezeu Atotsfânt, Atotînțelept, Atotputernic, necuprins, încât nici o bunătate și nici o mărire nu-Ți lipsește. Tu ești Unul Dumnezeu în Trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfînt. Numai pe Ține Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Te măresc, Ție mă închin și-Ți servesc pururea, cu toată inimă și cu toată puterea.

O, Părinte Sfinte, indură-Te de noi! O, Binecuvântat Fiu al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-mi Darul și acoperământul Tău!

Mult îndurate Stăpâne, rogu-Te, să uiți păcatele mele cele multe, după mulțimea indurărilor Tale. Mulțumesc din toată inimă pentru bunătățile ce-mi trimiți în toate zilele, mai vârtos însă pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci aștepți căinta mea, că un iertător Atotbun și îndurat.

Doamne Iisuse Hristoase, dă-mi Darul că să petrec bine și creștinește în această săptămână și să nu mai păcătuiesc Ție, nici cu cugetarea, nici cu cuvântul nici cu faptă întru mărirea și onoarea Învierii Tale celei de-a treia zi și a venirii Duhului Tău Celui Sfânt asupra Apostolilor.

Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stăpâne, că să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de păcatele mele și să mă îndreptez cu mărturisirea; iar în oră morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inimă curată, și să fiu aflat demn de Împărăția Ta cea veșnică. Amin.”