Life

Calendar ortodox vineri, 30 iulie: Sărbătoare importantă pentru creștini. Cui trebuie să-i spui „la mulți ani”

Calendarul ortodox pentru vineri, 30 iulie 2021, aduce o sărbătoare importantă pentru creștini.
29.07.2021 | 16:43
Calendar ortodox vineri 30 iulie Sarbatoare importanta pentru crestini Cui trebuie sai spui la multi ani
Calendar ortodox vineri, 30 iulie: Sărbătoare importantă pentru creștini. Cui trebuie să-i spui „la mulți ani” Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Calendarul ortodox pentru vineri, 30 iulie, aduce o sărbătoare importantă pentru creștini. Biserica Ortodoxă cinstește, în această zi, mai mulți sfinți. Numele unuia dintre cei pomeniți este purtat de o mare parte dintre români.

Citește în continuare și află cui trebuie să-i spui „la mulți ani” în această zi. Vezi care sunt sfinții pomeniți în calendarul ortodox în penultima zi a lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Calendar ortodox vineri, 30 iulie. Sărbătoare importantă pentru creștini

Calendarul ortodox pentru vineri, 30 iulie 2021, vine cu o sărbătoare importantă pentru creștini. Biserica Ortodoxă pomenește mai mulți sfinți în această zi, potrivit creștinortodox.ro.

Este vorba despre Sfinții Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenet și Andronic; Sfânta Muceniță Iulita; Sfântul Mucenic Valentin, Episcopul Umbriei; Sfântul Anatolie „cel Tânăr” de la Optina.

ADVERTISEMENT

Sfântul Mucenic Valentin a fost episcop în Umbria, Italia. Acesta avea darul tămăduirii și a vindecat mulți bolnavi prin rugăciunea sa la Dumnezeu. Totodată, el a fost cel care a întors necredincioșii spre Dumnezeu.

De altfel, Sfântul Valentin a fost supus la numeroase bătăi și chinuri pentru credința în Dumnezeu, fiind silit să se închine idolilor.

ADVERTISEMENT

A fost întemnițat, iar acolo s-a rugat neîncetat la Dumnezeu. Eprahul i-a auzit rugăciunea, s-a înfuriat și a poruncit să-i fie tăiat capul.

Cei care poartă numele de Valentin și Valentina sunt sărbătoriții acestei zile. Există și câteva nume derivate, după cum urmează: Vali, Valeriu, Valeria. Semnificația acestui nume vine din limba latină și înseamnă „cel puternic”, „sănătos”.

ADVERTISEMENT

Rugăciune de Sfântul Valentin

Sfântul Mucenic Valentin este o sărbătoare importantă și trebuie să rostim o rugăciune în ziua de 30 iulie.

„O, Sfânt drag și martir glorios, învață-ne să iubim fără a fi egoiști și să fim bucuroși dăruind. Dă putere tuturor celor care iubesc cu adevărat să aducă tot ceea ce este mai bun în celălalt prin Dumnezeu și în Dumnezeu.

Iubirea, iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de răul (primit).

Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată. Amin!”

ADVERTISEMENT