Sporturi

Calendarul WTA pentru începutul lui 2021! La ce turnee ar putea participa Simona Halep înainte de Australian Open

19.12.2020 | 11:13
Calendarul WTA pentru inceputul lui 2021 La ce turnee ar putea participa Simona Halep inainte de Australian Open
ADVERTISEMENT

WTA și ATP au anunțat oficial competițiile care se vor desfășura în prima parte a sezonului din 2021. La feminin se vor disputa trei turnee înainte de Australian Open.

Circuitul feminin va debuta cu noua competiție WTA 500 de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), care se va desfășura între 5 și 13 ianuarie! Iar Simona Halep și celelalte jucătoare ar putea disputa nu unul, ci două turnee înainte de Australian Open!

ADVERTISEMENT

După competiția de la Abu Dhabi, alte două turnee pregătitoare pentru Australian Open, de categorie WTA 500, se vor desfășura în paralel la Melbourne (Australia), în perioada 31 ianuarie – 7 februarie. Aceste competiții vor avea loc fix în săptămâna care precede Australian Open (8-21 februarie).

S-a stabilit calendarul WTA pentru începutul lui 2021! Premiile de la Abu Dhabi depășesc 500.000 de euro

Competiții extrem de tari se vor desfășura în debutul noului sezon, la Abu Dhabi și Melbourne! Simona Halep, dar și alte sportive din țara noastră ar putea lua startul la mai multe turnee înainte de Australian Open.

ADVERTISEMENT

Organizatorii de la Abu Dhabi pun la bătaie premii ce ajung în total la 565.530 de dolari, iar competițiile WTA de la Melbourne, și ele nou create în contextul pandemiei, vor avea cam aceleași premii.

Competițiile feminine de la Melbourne care se vor desfășura înainte de Australian Open vor debuta imediat după carantina de 14 zile în care jucătoarele vor intra la sosirea în Australia.

ADVERTISEMENT

Primele turnee ale anului  la masculin

Calificările de la primul turneu de Grand Slam al anului de la feminin vor avea loc la Dubai (Emiratele Arabe Unite), începând cu 10 ianuarie. WTA a schimbat calendarul din cauza regulilor sanitare, competițiile de mai sus le-au înlocuit pe cele de la Auckland (Noua Zeelandă), Brisbane (Australia), Adelaide (Australia), Shenzhen (China) sau Hobart (Australia).

Totodată, o altă competiție, de categorie WTA 250, va avea loc după 15 februarie la Mebourne, atunci când primul turneu de Grand Slam al anului va intra în a doua săptămână de concurs. Sportivele care vor părăsi Australian Open în primele tururi vor putea să rămână la Melbourne.

ADVERTISEMENT

La masculin, au fost anunțate următoarele competiții: Delray Beach (SUA), între 5 și 13 ianuarie, Antalya (Turcia), tot în aceeași perioadă, calificări pentru Australian Open care se vor disputa la Doha (Qatar, între 10-13 ianuarie), două turnee ATP la Melbourne, între 31 ianuarie – 6 februarie, ATP Cup (Melbourne, 1-5 februarie) și Australian Open (8-21 februarie).

ADVERTISEMENT