Fotbal international

Calificarea echipei lui Mircea Lucescu în Europa League se decide în ultima etapă: ”Devine un joc extrem de important”

03.12.2020 | 09:07
Calificarea echipei lui Mircea Lucescu in Europa League se decide in ultima etapa Devine un joc extrem de important
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a ajuns la patru înfrângeri în cinci meciuri de Liga Campionilor. Echipa din Ucraina va lupta în ultima etapă pentru locul care asigură calificarea în Europa League. ”Devine un joc extrem de important”, spune Lucescu înaintea partidei.

Dinamo  a pierdut în fața lui Juventus, la Torino, cu 3-0. Echipa din Ucraina a suferit cel de-al patrulea eșec din grupa de Liga Campionilor. După ce etapa trecută era învinsă de Barcelona cu 4-0, acum campioana Italiei a câștigat contra lui Dinamo cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Formația antrenată de Mircea Lucescu are un golaveraj de 3:13 în Grupa G, dar antrenorul este sigur că echipa sa va câștiga în ultima rundă contra lui Ferencvaros și va ajunge în faza următoare a Europa League.

Dinamo Kiev – Ferencvaros, meciul decisiv pentru Europa League

“Doar experiență putem să căpătăm din meciul acesta. Un meci echilibrat din toate punctele de vedere, dar calitatea individuală a decis rezultatul. Nu pot sa spun că am făcut un joc prost. Au fost momente foarte bune în joc, am avut si noi ocazii de a marca. Ei cred ca au avut șase situații și au marcat trei goluri”, a declarat Mircea Lucescu după jocul cu Juventus.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenorului român a făcut egal în Ungaria cu Ferencvaros, scor 2-2, iar calificarea în Europa League se va decide pe terenul lui Dinamo Kiev, în ultima rundă din grupele Ligii Campionilor:

“Să înțelegem foarte bine, în grupa aceasta foarte puternică știam că nu avem șanse prea mari, dar voiam ca aceste meciuri să ne ajute să creștem. Pentru noi, meciul cu Ferencvaros devine un joc extrem de important pentru calificarea în primăvara.

ADVERTISEMENT

”Putem să câștigăm fără probleme”

Peste o săptămână jucam cu o echipa de nivelul nostru, nu jucăm nici cu Barcelona, nici cu Juventus. Cu jocul pe care îl exprimăm putem să câștigăm fără probleme”, a adăugat Mircea Lucescu.

În celălalt meci al grupei, Barcelona a câștigat cu 3-0 contra echipei din Ungaria. Griezmann, Braithwaite și Dembele din penalty au marcat golurile catalanilor. Barcelona se află pe primul loc al grupei cu maximum de puncte, 15 după 5 etape jucate.

ADVERTISEMENT

Juventus ocupă poziția a doua, cu 12 puncte. Dinamo Kiev și Ferencvaros sunt pe locurile 3 și patru. Ambele echipe au numai un singur punct. Înainte de meciul cu Juventus, antrenorul român a criticat introducerea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT