Fotbal international

Calificarea în Europa League, decisivă pentru stabilitatea financiară de la CFR Cluj. Dialogul cu şefii, dezvăluit: „Mai avem bani un an, vom vinde, va fi criză”

13.12.2019 | 12:02
Calificarea in Europa League decisiva pentru stabilitatea financiara de la CFR Cluj Dialogul cu sefii dezvaluit Mai avem bani un an vom vinde va fi criza
ADVERTISEMENT

CFR Cluj încasează un bonus consistent de la UEFA în acest sezon, iar Giovani Becali declară că bonusurile primite pentru parcursul european sunt decisive pentru stabilitatea financiară a clubului. Fostul agent dezvăluie o discuție pe care a avut-o cu oficialii echipei la începutul sezonului, care recunoașteau că situația poate fi dramatică în cazul unui eșec în cupele europene.

Banii de la UEFA, decisivi pentru stabilitatea financiară de la CFR Cluj

CFR are asigurate de la UEFA 13.000.000 de euro din partea UEFA pentru rezultatele obținute în preliminariile Champions League și calificarea în șaisprezecimile Europa League. Giovanni Becali susține că bonusurile financiare de la forul continental sunt decisive pentru stabilitatea financiară a clubului.

ADVERTISEMENT

Fostul agent de jucători susține că oficialii CFR-ului, într-o discuție purtată la începutul sezonului, i-au transmis că în cazul în care se rata calificarea în grupele unei competiții europene, așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut, situația financiară putea fi dificil de gestionat.

Am trăit meciul cu bucurie, ca orice simpatizant al fotbalului românesc. E o bucurie imensă pe care ne-au făcut-o Dan Petrescu și conducătorii clubului, care au ales să continue proiectul după eșecul de acum un an.

ADVERTISEMENT

M-am întâlnit la începutul sezonului cu președintele executiv și proprietarul clubului și mi-au spus: ‘Giovani, mai avem bani un an. Vom vinde, va fi criză, vom vedea ce se întâmplă. Să nu uităm că la CFR a existat riscul falimentului după ieșirea din insolvență’!”, a declarat Giovnni Becali la ProX.

CFR, 12 puncte în grupa E

CFR Cluj era cotată cu ultima șansă pentru obținerea unuia dintre primele două poziții, calificabile, în grupa E din Europa League.

ADVERTISEMENT

Totuși, campioana României a reușit să câștige patru dintre cele șase meciuri, o victorie cu Lazio, două cu Rennes și una, decisivă pentru accederea în șaisprezecimi, cu Celtic.

Cu 12 puncte, la unul în spatele liderului Celtic, CFR Cluj merge în șaisprezecimile Europa League, unde ar putea întâlni nume grele ale fotbalului mondial, precum Manchester United, Arsenal sau Inter.

ADVERTISEMENT