Sport

Calificarea în grupele Conference League aduce liniştea la CFR Cluj: ”Majoritatea datoriilor sunt către patron! Iar el nu vrea să le scoată”

CFR Cluj și-a confirmat statutul de echipă favorită în duelul cu Maribor din play-off-ul Conference League și s-a calificat în faza grupelor grație unui gol marcat în minutul 90 care aduce liniștea financiară în Gruia.
26.08.2022 | 10:38
Calificarea in grupele Conference League aduce linistea la CFR Cluj Majoritatea datoriilor sunt catre patron Iar el nu vrea sa le scoata
CFR Cluj a trăit periculos în returul cu Maribor, dar s-a calificat în grupele Conference League. Performanța aduce o oarecare liniște financiară în Gruia. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campioana CFR Cluj a trăit, încă o dată, periculos în meciul cu Maribor, dar reușita de generic a lui Lovro Cvek din minutul 90 a adus calificarea și o importantă infuzie de capital în conturile feroviarilor.

Cristi Balaj: ”Începem să avem încasări”

Miza duelului dintre CFR Cluj și Maribor era una mult mai importantă decât cea sportivă. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, fotbaliștii și staff-ul campioanei sunt neplătiți de mai multe luni.

ADVERTISEMENT

Patronul feroviarilor, Neluțu Varga, a abordat tactica deja cunoscută înaintea meciurilor importante și le-a promis jucătorilor că în perioada imediat următoare își vor încasa parte din restanțele financiare.

Promisiunea finanțatorului nu a luat întru totul presiunea de pe umerii feroviarilor. Ratările lui Jefte și Yeboah și jocul, pe alocuri, exagerat de precaut i-au întors pe suporteri împotriva fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT

Salvarea a venit de la Lovro Cvek care a înscris din foarfece și a anulat toate frustrările și îngrijorările celor prezenți pe arena din Gruia. Calificarea înseamnă, în primul rând, o sursă importantă de venituri.

”Suntem în grupele Conference League şi de acum vom începe să avem încasări”, a transmis în culmea fericirii președintele vișiniilor Cristi Balaj, într-o intervenție la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Oficialul campioanei a ținut să menționeze și că datoriile uriașe ale clubului sunt către propriul patron, iar acesta a promis că va continua să împrumute clubul chiar și în cazul ratării calificării în faza grupelor Conference League.

”Marea majoritate a datoriilor sunt către finanţator şi el nu vrea să le scoată. A spus că în continuare susţine clubul, indiferent dacă va intra sau nu în grupe”, a precizat Cristi Balaj.

ADVERTISEMENT

O calificare de 4 milioane de euro

Calificarea CFR-ului în grupele Conference League este o sursă importantă de venituri, chiar și pentru un club precum CFR care nu face economii atunci când oferă contracte.

Numai accederea în grupe și din coeficientul UEFA, feroviarii și-au asigurat deja 3.874.500. La această sumă se adaugă bonusul oferit de forul continental pentru prezența în turul 1 preliminar din Liga Campionilor.

În plus, fiecare victorie din grupă va fi recompensată de UEFA cu 500.000 de euro, iar o remiză cu 166.000 de euro. O eventuală clasare pe unul din primele două locuri ar mai aduce între 625.000 și 1.250.000 de euro în contul campionilor.

ADVERTISEMENT