Sport

Formula 1 MP al Austriei 2019 calificări. Charles Leclerc, primul, în faţa lui Lewis Hamilton! Britanicul a fost penalizat cu trei locuri!

29.06.2019 | 22:12
Formula 1 MP al Austriei 2019 calificari Charles Leclerc primul in fata lui Lewis Hamilton Britanicul a fost penalizat cu trei locuri
ADVERTISEMENT

UPDATE: 29 iunie, ora 21:30 După ce au examinat imaginile din cursă oficialii Formulei 1 au decis penalizarea lui Lewis Hamilton, care nu va mai pleca de pe locul 2, ci de pe locul 5, ca urmare a faptului că nu i-a permis finlandezului Kimi Raikkonen să treacă pe lângă el. Nordicul a fost atât de indignat, încât aflat la volanul monpostului său el i-a arătat degetul îndoit britanicului. Care a declarat că nu contestă penalizarea, pentru că a greşit şi e normal să plătească.


UPDATE: 29 iunie, ora 17:30. Mare surpriză în calificările pentru MP al Austriei, care au avut loc sâmbătă, 29 iunie, pe circuitul de la Spielberg. Marele favorit, liderul mondial, britanicul Lewis Hamilton a fost învins, pentru numai 259 de miimi de secundă de ce-al doilea pilot al scuderiei Ferrari, monegascul Charles Leclerc. Acesta recidivează, după ce a cucerit pole-position şi în a doua cursă a anului, în Bahrain. Pe locul trei s-a situat pilotul echipei Red Bull Racing Honda, Max Verstappen, pe 4 Valtteri Bottas şi abia al nouălea Sebastian Vettel!

ADVERTISEMENT

Calificările în Marele Premiu al Austriei la Formula 1 au loc sâmbătă, 29 iunie, cu începere de la ora 16:00 sesiunea de calificări, cursa propriu zisă urmând a se desfăşura 24 de ore mai târziu, de la aceeaşi oră. După demonstraţia de forţă din runda precedentă, la MP al Franţei specialiştii apreciază că britanicul Lewis Hamilton nu numai că nu mai poate fi oprit din drumul spre un nou titlu mondial, dar foarte greu va pierde curse în acest sezon, având clar cea mai bună maşină din circuit.

Calificări MP al Austriei Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

Calificările pentru MP al Austriei au loc sâmbătă, 29 iunie, de la ora 16:00, pe circuitul Red Bull Ring de la Spielberg şi vor fi transmise în direct pe micul ecran, ca de obicei, de cele două posturi TV din România care au obţinut drepturile de difuzare ale sezonului de Formula 1, respectiv Digi Sport şi Telekom Sport. Însă puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări calificările în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

Anticipările specialiştilor par a fi corecte în privinţa supremaţiei lui Lewis Hamilton, care vineri a dominat clar sesiunea de antrenamente. Problema este că un învingător în serie la cursele din Formula 1 nu va avea drept consecinţă, în scurt timp, la o scădere considerabilă a interesului pentru competiţie, care nu mai poate oferi nimic nou, acel element surpriză.

Calificări MP al Austriei. Imagine de la circuitul de la Spielberg

Circuitul actual e în Formula 1 din 2014

Spielberg nici nu ai spune că este locul de desfăşurare pentru întrecerile cailor putere, pentru că este o localitate montană, de aproximativ 5000 de suflete, situată în apropiere de râul Mur. Şi, totuşi, aici se desfăşoară de ani buni MP al Austriei la Formula 1, iar circuitul a purtat şi alte nume: A1 –  Ring sau Osstereichring.

ADVERTISEMENT
Calificări MP al Austriei. Din nou Lewis Hamilton e super favorit

De fapt cu Osterreichring s-a început între 1970-87. Circuitul avea 5,9 kilometri şi 16 viraje. Din 1987 circuitul austriac a dispărut din calendarul Formulei 1 şi a reapărut zece ani mai târziu cu denumirea A1 – Ring, cu o lungime mult mai mică, 4,3 kilometri şi doar 9 viraje. A rezistat puţin, doar până în 2003, când s-a încercat o remodernizare, fără succes. Abia după ce omul de afaceri Dietrich Mateschitz, care a fondat şi echipa Red Bull Racing s-a implicat serios, lucrările au fost terminate în 2011 şi din 2014 MP al Austriei a revenit în circuitul Formulei 1.