Sport

Calificări MP al Azerbaidjan la Formula 1 Live video. Bottas, în pole position! LeClerc, accident spectaculos

27.04.2019 | 16:58
Calificari MP al Azerbaidjan la Formula 1 Live video Bottas in pole position LeClerc accident spectaculos

Sâmbătă au avut loc calificările pentru MP al Azerbaidjan la Formula 1. Ca de obicei, nimeni nu se așteapta la altceva decât la eternul duel dintre Mercedes și Ferrari, respectiv între echipele Lewis Hamilton și Valtteri Bottas la Mercedes și respectiv Sebastian Vettel-Charles Leclerc la Ferrari. Valtteri Bottas va pleca din pole position, fiind urmat de Lewis Hamilton și de Sebastian Vettel. Charles LeClerc a intrat în parapet în Q2 și va porni de pe locul 10 pe grila de start.

UPDATE, ora 18:00. Surpriză la Baku! Valtteri Bottas va pleca din pole position, reușind să stabilească un nou record al circuitului. Finlandezul va fi urmat de Lewis Hamilton și Sebastian Vettel. LeClerc pornește al zecelea după accidentul din Q2. 

Calificări MP al Azerbaidjan la Formula 1 Live video. Robert Kubica și Charles LeClerc accidente spectaculoase
Calificări Azerbaidjan

UPDATE, ora 17:00. Charles LeClerc a făcut accident exact în același loc în care a făcut și Kubica. Ce dezamăgire pentru Ferrari, LeClerc fiind cel mai rapid pilot din calificări și omul cu cele mai multe șanse la victorie. 

UPDATE, ora 16:28. Robert Kubica a intrat cu monopostul direct în parapet. Organizatorii au anunţat că vor fi 15 minute de pauză înainte de startul Q2. 


UPDATE, ora 16:00. Începe Q1, prima şedinţă de calificare. Charles LeClerc a fost cel mai rapid în ultimele antrenamente ale zilei. 

Calificări MP al Azerbaidjan Live Stream Online Digi Sport, Telekom Sport

Singurul care, într-un fel sau altul ar mai avea capacitatea de a deranaja cvartetul amintat ar fi Max Verstapaen. Calificările pentru MP al Azerbaidjan se desfășoară sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 16:00, pe circuitul de la Baku. Puteți viziona calificările pe programele Digi Sport sau Telekom Sport. Totodată, puteți intra și pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări în format LIVE VIDEO calificările din MP al Azerbaidjan.

Până acum, din acest sezon de Formula 1, care cuprinde 21 de Mari Premii, s-a disputat primele trei: MP al Australiei, MP al Bahrain și cursa jubiliară, cu numărul 1000 din istoria Formulei 1, la Shanghai, în China. Cursa de acum, în denumirea ei completă, dată de sponosr (fiecare MP are un sponsor: Rolex în Australia, Gulf Air în Bahrain, Heineken în China) este Socar Azerbaidjan Grand Prix. Socar este o mare companie petrolieră.

Calificări MP al Azerbaidjan 2019. Monegascul Charles Leclerc de la Ferrari are un pole position, în Bahrain, în acest sezon
Calificări MP al Azerbaidjan 2019. Monegascul Charles Leclerc de la Ferrari are un pole position, în Bahrain, în acest sezon

Lewis Hamilton, un pole-position în 2019

Lewis Hamilton are deja un pole position în actualul sezon, în prima etapă, la Melbourne, în Australia și a învins în MP al Bahrain, iar la Melbourne a fost al doilea și al Chinei. Valtteri Bottas are un pole position la Shanghai și s-a impus în Australia, iar în China a venit pe 2. Singurul de la Ferrari care a făcut ceva tânărul și talentatul Charles Leclerc din Monaco, pole position în Bahrain, al 99-lea pilot care reușește un pole position în istoria competiției.

MP al Azerbaidjan nu a început tocmai cu dreptul pentru organizatori. Circuitul de la Baku este unul de tip stradal, ca la Melbourne și are pe traseu numai puțin de 300 de canale. Vineri, în cadrul antrenamentelor, a avut loc un incident cauzat de o gură de canal. Pilotul George Russell, de la Williams, și-a avariat monopostul și a fost foarte iritat de cele întâmplate.