Sport

Calificări MP al Bahrain Live video. Leclerc scrie istorie și devine cel de-al 99-lea pilot care reușește un pole la cea de-a 999-a cursă din Formula 1

30.03.2019 | 18:09
Calificari MP al Bahrain Live video Leclerc scrie istorie si devine cel deal 99lea pilot care reuseste un pole la cea dea 999a cursa din Formula 1

UPDATE / Charles Leclerc a fost cel mai rapid în calificările din Bahrain, devenind cel de-al 99-lea pilot din istoria Formulei 1 care reușește un pole-position. Mai mult, acesta este cel de-al 999-lea Grand Prix din momentul apariției Formulei 1. Locul 2 i-a revenit colegului său Sebastian Vettel, în timp ce Lewis Hamilton, campionul en-titre, s-a clasat doar pe locul 3.

Calificări Bahrain
Calificări Bahrain

Calificări MP al Bahrain Live Stream Online Digi Sport și Telekom Sport

Sâmbătă, 30 martie, cu începere de la ora 17:00 au loc calificările pentru MP al Bahrain la Formula 1. Este a doua cursă din acest sezon din cele 21 care vor avea loc până la final, în luna decembrie. La Melbourne, în MP al Australiei, cu care a debutat actuala ediție, calificările au fost adjudecate de campionul mondial în exercițiu, britanicul Lewis Hamilton, dar cursa avea să o câștige, spre surpriza generală, coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Așa după cum ați putut observa de la primul MP al anului, toate calificările și cursele din acest sezon sunt transmise de Digi Sport și Telekom Sport. Deci atât calificările cât și MP al Bahrain se vor transmite în direct numai pe Digi Sport și Telekom Sport. Puteți opta și pentru varianta de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări în format LIVE VIDEO calificările și cursa din Bahrain.

După ce a pierdut prima cursă a acestui sezon este clar că britanicul Lewis Hamilton va căuta să se revanșeze. Practic, datorită diferențelor nete între monoposturi tot sezonul se va reduce la constructori la lupta dintre Mercedes și Ferrari, iar la capitolul piloți între Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, secunzii lor, Valtteri Bottas respectiv Charles Leclerc putând avea doar momente speciale, așa cum s-a întâmplat la Melbourne.

Calificări MP al Bahrain. În imagine Valtteri Bottas, învingătorul din MP al Australiei
Calificări MP al Bahrain. În imagine Valtteri Bottas, învingătorul din MP al Australiei

Poate ploua în timpul calificărilor

Condițiile meteo pentru MP al Bahrain sunt doar în bună parte mulțumitoare. Vineri, la sesiunea de antrenamente a fost soare, dar temperatura a urcat doar până la 23 de grade în termometre. Sâmbătă șansele de ploaie în ziua calificărilor sunt de 62 la sută, cerul va fi mai tot timpul acoperit, dar maxima va mai sări cu un grad. În schimb duminică, deși va fi din nou o vreme noroasă, cu șanse foarte mici de a cădea câțiva stropi de apă, maximele vor atinge 28 de grade.

MP al Bahrain a avut prima ediție în anul 2004. A fost primul MP găzduit în Orientul Mijlociu, concurența pentru organizare fiind acerbă cu Egipt, Liban și Emiratele Arabe Unite. În cele din urmă, peste câțiva ani și Emiratele au obținut dreptul de organizare al unui MP de Formula 1. Pista din Bahrain e considerată una dintre cele mai sigure din lume.