Sport

Formula 1 Calificări MP al Monaco. Hamilton va pleca din pole position! Mercedes, o nouă demonstrație de forță

25.05.2019 | 17:48
Formula 1 Calificari MP al Monaco Hamilton va pleca din pole position Mercedes o noua demonstratie de forta

Sâmbătă, 25 mai, cu începere de la ora 16:00, au avut loc calificările la cea de-a şasea cursă a sezonului din Formula 1, Marele Premiu al Principatului Monaco. A fost un nou duel fraticid între Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, din care învingător a ieșit multimplul campion mondial. Britanicul, care a câștigat trei curse în acest sezon, va pleca pentru a doua oară din pole position în acest an.


UPDATE, ora 17:50 / Mercedes a făcut o nouă demonstrație de forță în calificările Marelui Premiu al principatului Monaco și a ocupat primele două locuri pe grila de start, prin britanicul Lewis Hamilton și finlandezul Valtteri Bottas. Cei doi au fost urmați în ordine de Max Verstappen (Red Bull), Sebastien Vettel (Ferrari), Pierre Gasly (Red Bull), Kevin Magnussen (Haas), Daniel Ricciardo (Renault), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Carlos Sainz (McLaren), Alexander Albon (Toro Rosso), Nico Hulkenberg (Renault), Lando Norris (McLaren), Romain Grosjean (Haas), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Perez (Racing Point), Lance Stroll (Racing Point), George Russell (Williams), Robert Kubica (Williams).


Calificări MP al Monaco Live Stream Online Digi Sport şi Telekom Sport

Calificările pentru MP al Monaco se desfăşoară sâmbătă, 25 mai, de la ora 16:00, pe cel mai frumos circuit stradal din Formula 1, dar considerat a fi totodată şi cel mai dificil, motiv pentru care au avut loc destule incidente. Puteţi viziona în direct atât calificările cât şi cursa, care va avea loc duminică, 26 mai, pe programele Digi Sport şi Telekom Sport. O altă opţiune este să intraţi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări evenimente de la Monte Carlo în format LIVE VIDEO.

Circuitul de la Monte Carlo este cel mai scurt din toată Formula 1, măsurând doar 260 de kilometri, deşi s-a stabilit ca o cursă să se desfăşoare minim pe distanţa a 305 kilometri. Cu siguranţă şi faptul că Monte Carlo este un loc aparte în Europa din toate punctele de vedere a contribuit mult la acordarea acestei excepţii privind lungimea traseului pe care trebuie să îl parcurgă piloţii, dar la fel de mult s-a ţinut cont şi de dificultatea ridicată a circuitului.

Calificări MP al Monaco 2019. Doar Valtteri Bottas poate så ïi punå probleme
Calificări MP al Monaco 2019. Doar Valtteri Bottas poate så ïi punå probleme

Cel mai scurt circuit din Formula 1, dar şi cel mai greu

Un tur de pistă are lungimea de 3,3 km şi în total se parcurg 78 de tururi. Pilotul care a reuşit să străbată un tur de pistă cel mai rapid este finlandezul Kimi Raikkonen în 2017, într-un minut şi 12 secunde. Acesta a fost circuitul favorit al marelui campion brazilian Ayrton Senna, care s-a impus de şase ori, dintre care ultimele cinci rânduri consecutiv.

Dintre actualii piloţi, care vor concura acum, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel şi Fernando Alonso au acumulat câte două succese. Datorită modului în care este construit acesta este un circuit în care nu mai contează cât de puternică este maşina, ci calităţile pilotului. Fiind foarte dificil au avut loc mai multe accidente, din fericire niciunul fatal, iar în primii ani, în anii 50, au fost situaţii în care piloţii care au pierdut controlul monoposturilor au ajuns până în port!