Calificările s-au obţinut. Mai trebuie şi medalia!

Florin Gongu   
în Sporturi
16/08/2013, 17:10
Calificările s-au obţinut. Mai trebuie şi medalia!
Oprea are şanse la medalie

Marian Oprea s-a calificat, azi, în finala probei de triplusalt din cadrul Campionatelor Mondiale de la Moscova, iar ştafeta feminină de 4×400 m a României a acces, de asemenea, în finală.

Oprea, care a concurat în grupa A, a obţinut a şaptea performanţă a calificărilor, 16,91 metri. Finala probei de triplusalt va avea loc duminică.

În proba feminină de ştafetă 4×400 metri, româncele Alina Andreea Panainte, Adelina Pastor, Sanda Belgyan şi Bianca Răzor s-au clasat pe locul 7 în calificări, cu timpul de 3 minute, 29 de secunde şi 62 de sutimi, la egalitate cu Italia, astfel că vor lua startul în finala de sîmbătă.

Cu aceste performanţe, delegaţia română, care numără 15 atleţi, a ajuns la un număr de patru calificări în finală. Prima a fost obţinută de Ancuţa Bobocel, la 3.000 metri obstacole, terminînd-o pe locul 13. A doua a fost obţinută de Bianca Perie, care a realizat a 10-a performanţă (71,32 m) din calificările de la aruncarea ciocanului. În finală, Bianca a obţinut doar a 11-a performanţă, cu o aruncare de 71,25 m.

Obiectivul delegaţiei tricolore la Campionatele Mondiale îl reprezintă obţinerea unei medalii şi calificarea în trei finale.

Închide ×