ADVERTISEMENT
News

California, devastată de incendii. Oamenii spun că a venit Apocalipsa: “Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător”. Video

Autor: Adrian Baciu | 10.09.2020 | 10:43
California, devastată de incendii. Oamenii spun că a venit Apocalipsa: “Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător”. Video
California, devastată de incendii. Oamenii spun că a venit Apocalipsa: “Parcă m-am trezit pe Marte. E înspăimântător”. Sursa foto: hepta.ro

Statul California a oferit, în cursul zilei de joi, o serie de imagini desprinse parcă dintr-un film apocaliptic realizat la Hollywood.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din San Francisco, Oakland și Berkeley s-au trezit cu un cer portocaliu închis care nu a mai permis nici soarelui și nici luminii zilei să apară.

Cauza acestui fenomen straniu este reprezentată de degajarea intensă de fum de la incendiile de vegetație care au făcut prăpăd în statul din vestul SUA.

ADVERTISEMENT

California, imagini ca la Apocalipsa după incendiile din ultima perioadă

Finalul lunii august și începutul lui septembrie au adus incendii masive în California. Focul a devastat mai mult de 8.000 de kilometri pătrați din statul american, obligând mii de locuitori să fugă din calea sa, relatează CNN.

Din cauza acestor incendii, joi, americanii din California s-au trezit cu imagini demne de un film post-apocaliptic. Astfel, cerul în mai multe orașe a devenit roșu și ziua a părut un amurg fără final.

ADVERTISEMENT

În plină zi, pentru a se deplasa prin atmosfera ruginie, șoferii au avut nevoie să folosească farurile. De asemenea, iluminatul strada a funcționat toată ziua.

În ceea ce-i privește, localnicii au stat și ei cu becurile aprinse în case și spun că nu au mai văzut niciodată orașul în acest fel. Multe dintre imaginile din San Francisco au fost publicate pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

“M-am simțit de parcă m-am trezit pe Marte. E cu adevărat înspăimântător”, a declarat o localnică, pentru CNN. ”Locuiesc în zona golfului din 1988 și nu am experimentat niciodată o astfel de nenorocire”, a mai spus aceasta.

Sursa citată informează că norul de fum generat de incendiile de vegetație din California au condus la 25 de zile consecutive de alerte privind calitatea aerului, a declarat un oficial local. Recordul anterior a fost de 14 zile consecutive, în 2018.

ADVERTISEMENT

California, devastată de cele mai grave incendii din ultimele decenii

Din anul 1987 nu s-a mai confruntat California cu incendii precum cele din 2020. Flăcările au distrus peste 8.000 de kilometri pătraţi, o suprafață aproape de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului, forţând numeroşi locuitori să fugă din faţa incendiilor

”Este pentru prima dată în 33 de ani când se depăşesc două milioane de acri”, adică 8.000 de kilometri pătraţi, a declarat Lynne Tolmachoff, purtătoarea de cuvânt a departamentului de pompieri. ”Este în mod clar un record. Şi suntem încă departe de sfârşitul sezonului incendiilor, a mai spus aceasta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!