Călin Georgescu candidatul independent la Cotroceni, a anunțat, vineri, după decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, că cere Biroului Electoral Central și Autorității Electorale Permanente să nu oprească procesul de votare.
După ce Curtea Constituțională a decis, vineri, anularea alegerilor prezidențiale, un comunicat de presă postat pe contul Facebook al candidatului independent Călin Georgescu precizează o serie de „mențiuni” ale acestuia, în urma „discuțiilor cu echipa juridică”.
„Ca urmare a deciziei CCR, domnul Călin Georgescu dorește să facă următoarele mențiuni în urma discuțiilor cu echipa juridică: Decizia CCR este într-adevăr obligatorie, dar în același timp, d.p.d.v. legal, trebuie menționat faptul că nu există nicio sancțiune pentru nepunerea acesteia în aplicare. Astfel, decizia de a continua votul aparține doar BEC și AEP!
Dacă BEC și AEP respectă democrația, atunci aceste două instituții pot lăsa democrația și votul să se desfășoare deoarece această decizie a lor nu este sancționabilă d.p.d.v. legal de nicio altă instituție.
De asemenea, ATENȚIE, hotărarea CCR nu este contestabilă, în schimb, orice hotărâre a BEC sau AEP poate fi atacată de domnul Călin Georgescu la Înalta Curte de Casație și Justiție, aspect care se va și întâmpla, în numele poporului și al democrației.
În concluzie, cerem membrilor BEC și AEP să facă ceea ce este drept pentru poporul nostru și să nu oprească procesul de votare”, se arată în comunicatul postat pe contul lui Călin Georgescu.
După decizia CCR de a anula alegerile pentru funcția de președinte al României, Călin Georgescu a reacționat printr-un mesaj video în care afirma că democrația a fost călcată în picioare de statul român.
Decizia CCR, a afirmat Călin Georgescu, a oficializat o lovitură de stat, lovind direct, spune el, statul de drept, justiția, care este acum „subordonată” politicului. Votul popular, afirmă candidatul independent, trebuie respectat indiferent de situație.
„Statul român a luat democraţia şi a călcat-o în picioare. Decizia Curţii Constituţionale de astăzi reprezintă mai mult decât o controversă juridică. Ea este practic o lovitură de stat oficializată. Statul de drept este în comă indusă iar Justiţia, subordonată ordinelor politice, şi-a pierdut practic esenţă. Ea nu mai este Justiţie. Este la ordin.
Într-o astfel de stare, nu mai vorbim de dreptate, ci practic vorbim despre un simulacru care trădează principiile democraţiei. Democraţia nu este negociabilă. Puterea poporului este fundamentul statului democratic, pentru că a fi suveran înseamnă să respecţi opţiunea celuilalt, să preţuieşti votul universal”, a spus Călin Georgescu