News

AUR ezită să-l numească pe Călin Georgescu președinte de onoare: ”Este doar o propunere. Trebuie validat de congres”

Călin Georgescu încă nu este noul președinte de onoare al AUR. Claudiu Târziu, co-liderul formațiunii parlamentare, a spus că acesta este la stadiul de propunere și ”trebuie validat de congres”.
31.01.2022 | 12:32
AUR ezita sal numeasca pe Calin Georgescu presedinte de onoare Este doar o propunere Trebuie validat de congres
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, co-liderul AUR, George Simion, anunța public că formațiunea sa are un președinte de onoare în persoana lui Călin Georgescu.

Între timp, poziția liderilor Alianței Pentru Unirea Românilor s-a mai diluat. Claudiu Târziu spune că numirea încă a fost oficializată, fiind doar o propunere care are nevoie de un vot în Congresul extraordinar.

ADVERTISEMENT

Călin Georgescu nu este încă președinte de onoare AUR: ”Este doar o propunere. Trebuie validat de congres”

Duminică seara, co-liderul AUR a ținut să clarifice situația în ceea ce-l privește pe Călin Georgescu.

”Domnul Călin Georgescu nu este, încă, președinte de onoare al AUR ci doar propunerea de președinte de onoare. Pentru a deveni oficial președinte de onoare al AUR ar trebui convocat Congresul extraordinar al AUR care să valideze propunerea”, a spus Târziu la B1TV, notează Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Luni, de Ziua Micii Uniri, celălalt lider AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea are un președinte de onoare.

”Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice.

ADVERTISEMENT

Și nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcții să le dăm”, a declarat George Simion la Antena 3.

Călin Georgescu, propunerea de premier AUR

Aproape la fiecare consultare pe care a avut-o la Palatul Cotroceni în ultimii 2 ani, AUR s-a prezentat cu varianta Călin Georgescu.

ADVERTISEMENT

Acesta nu este membru al formațiunii, fiind o persoană extrem de controversată prin prisma declarațiilor sale publice.

În trecut, Georgescu a fost raportor special al ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România. Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţei Române pentru Clubul Romei.

Înainte de alegerile din decembrie 2020, Călin Georgescu lansa, pe Facebook, un ”îndemn pentru români”, și vorbea despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu.

”Cel ce luptă pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi, prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic.”

ADVERTISEMENT