Călin Georgescu le-a recomandat luni politicienii să investească în oameni, în „poporul real” și a susținut că că rezultatele de la alegerile parlamentare arată „falimentul partidelor”.
Candidatul independent a transmis un mesaj video după finalizarea numărării voturilor exprimate duminică, în cadrul alegerilor pentru parlamentul României.
„Domnilor politicieni, pentru a vă redresa falimentul politic, va trebui să investiţi în oameni, în poporul real, nu în partidele voastre. Resetaţi lucrurile când vedeţi că s-a blocat maşinăria de partid, dar resetaţi acum în interesul tuturor, nu doar al unora.
Rezultatul acestui scrutin este de fapt rezultatul deciziilor parlamentare din ultimii 35 de ani. Vorbim despre rezultatul deciziilor greşite pe care politicienii români le-au luat, dar cel mai important, vorbim acum despre rezultatul deciziilor corecte prin care românii, cu votul lor, au restartat acum clasa politică.
Practic, poporul român, căruia i s-a inoculat că votul lui nu contează, s-a văzut clar şi precis şi se va vedea peste încă o săptămână că votul contează”, a transmis câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale.
Călin Georgescu a mai afirmat că rezultatul alegerilor reprezintă „falimentul partidelor”. Un faliment așteptat, pentru că formațiunile politice „au făcut, în ultimă instanţă, speculă cu încrederea şi inteligenţa oamenilor, iar acum bursa lor politică de încredere s-a prăbuşit”.
Candidatul la fotoliul de la Cotroceni a mai îndemnat politicienii să accepte „normalitatea”, deoarece „poporul este înțelept”.
Călin Georgescu o va înfrunta duminică, 8 decembrie, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale pe candidata USR Elena Lasconi, după ce Curtea Constituțională a României a decis luni să respingă contestația depusă de Cristian Terheș.
Candidat PNCR în primul tur al prezidențialelor, Terheș a susținut în sesizarea sa că, în cursul numărării inițiale a voturilor ar fi fost comise fraude în favoarea Elenei Lasconi.
CCR a precizat luni că în urma renumărării integrale a voturilor din țară și a unei mici părți a celor exprimate în diaspora nu au fost constatate diferențe care să susțină scenariul unei fraude electorale și a validat rezultatul primului tur al prezidențialelor.