Călin Georgescu a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale, având cel mai mare număr de votanți. De atunci, toți ochii sunt ațintiți asupra sa, iar specialiștii au analizat gesturile și ieșirile publice ale candidatului.
Duminică, 24 noiembrie 2024, Călin Georgescu s-a impus în primul tur al alegerilor prezidențiale, lăsând în afara competiției candidații marilor partide, PSD sau PNL.
Georgescu a reușit să câștige simpatia publicului prin promovarea masivă de pe rețelele de socializare. De-a lungul campaniei electorale, candidatul favorit al poporului român a făcut promisiuni pentru schimbări majore și pozitive aduse țării noastre.
În ciuda unei evidente rigidități și a unui limbaj mimico-gestual mai degrabă sărăcăcios, Călin Georgescu a reușit să seducă electoratul, mai ales pe cel tânăr. Cum a reușit să facă acest lucru? FANATIK a stat de vorbă cu un psiholog care a dezvăluit lucruri interesante despre rivalul Elenei Lasconi.
Psihologul Alina Petre a declarat că Georgescu pare să beneficieze un antrenament specific în gestionarea emoțiilor și al autocontrolului de exprimare.
Dacă un om obișnuit tinde să facă mici gafe în timpului unui discurs, din cauza emoțiilor, Călin Georgescu își stăpânește perfect fiecare gest și mișcare. Specialista crede că bărbatul aflat în cursa pentru prezidențiale suferă de lipsă de empatie, iar mesajele transmise de acesta sunt robotizate.
„Studiind discursul pasiv-agresiv al domnului Calin Georgescu, pot să remarc, în primul rând un antrenament, o pregătire excelentă în ceea ce privește gestionarea emoțiilor și autocontrolul în exprimare.
În mod normal, orice om este stăpânit de emoții atunci când are un discurs liber. Totul vine natural, însoțit de mici contradicții, chiar și greșeli de exprimare, cât și tonalități diferite, în funcție de context.
Deși tot programul acestuia se învârte în jurul emoției umane, în jurul exploatării vulnerabilităților celor care sunt activi mai ales pe platforme unde sunt expuse multe dintre problemele sociale, dacă suntem atenți la modul de exprimare, la mimică și privire, descoperim o lipsă de empatie totală, mai mult, o robotizare a mesajului transmis”, a declarat Alina Petre, pentru FANATIK.
De asemenea, specialista mărturisește că limbajul corpului denotă o pregătire amănunțită înainte de fiecare discurs. Alina Petre susține că mesajele transmise de către Călin Georgescu au un puternic efect manipulator.
„Mimica feței este înghețată, zâmbetul forțat, privirea este focusată mereu pe interlocutor, cu dorința de intimidare și dominare.
Limbajul corpului arată ostilitate și distanță. Lipsa mișcărilor dese ale mâinilor și rigiditatea poziției corpului indică o pregătire minuțioasă a acestor discursuri, o regie repetată înainte.
Are personalitatea unui soldat extrem de bine pregătit pentru orice situație pe care ar putea s-o întâlnească față în față cu inamicul.
Dincolo de vânzarea unei povești captivante despre univers, găsirea scopului și a identității spirituale, despre motivația pe care ar trebui să o aibă fiecare tânăr din țara asta, domnul Georgescu transmite, cu o măiestrie mult cultivată, mesaje cu un puternic efect manipulator asupra unui electorat mult prea naiv.
Nu cred că un om căruia nu i se mișcă un mușchi de pe față atunci când este atacat, poate manifesta într-adevăr compasiune sau implicare în problemele unei națiuni”, a continuat ea.
Călin Georgescu stăpânește cu o măiestrie de neimaginat arta manipulării, susține psiholoaga. Ea este de părere că acest candidat are toate șansele să ajungă la cârma țării, deoarece își atribuie rolul de salvator al României, în lipsa altor lideri funcționali. Nici laturile narcisice și machiavelice nu lipsesc din portretizarea domnului Călin Georgescu.
„Din punctul meu de vedere, domnul Georgescu stăpânește perfect arta manipulării și are toate șansele să “cucerească” inimile românilor atât de împovărați de nevoi.
El se erijează în unicul “salvator” al poporului român, în lipsa altor lideri unificatori, exploatând la maxim rănile de abandon ale acestei nații mult prea copleșită de neajunsuri.
El devine “părintele”, “puterea” și “protecția” celor care se regăsesc în discursurile lui pline de dramă și lacrimi. Devine refugiul celor care nu mai au încredere în cei care deja au fost la guvernare și care le-au pierdut încrederea, cea din urmă speranță pentru ca România să renască.
Din punct de vedere al structurii de personalitate, remarc accente narcisice și ușor machiavelice. Sper să nu descoperim o nouă triadă întunecată care și-ar putea pune amprenta în mod negativ, distructiv, asupra românilor”, a încheiat Alina Petre, pentru FANATIK.