Life

Călin Goia de la Voltaj, despre momentul în care trupa a fost la un pas să dispară definitiv: ”Mă emoționez și acum când mă gândesc”

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a vorbit despre cele mai dificile momente din istoria trupei, atunci când au fost la un pas să dispară definitiv din muzică, rugămintea unei femei schimbând total istoria lor.
25.06.2022 | 13:43
Calin Goia de la Voltaj despre momentul in care trupa a fost la un pas sa dispara definitiv Ma emotionez si acum cand ma gandesc
Călin Goia, solistul trupei Voltaj, dezvăluiri din momentele de deznădejde ale formatiei / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Călin Goia, solistul trupei Voltaj și, probabil, una dintre cele mai cunoscute figuri ale rock-ului românesc, a vorbit despre momentele critice din viața formației. Și, mărturisește artistul în exclusivitate pentru FANATIK, momentele dificile nu sunt legate de perioada pandemiei ci au avut loc acum 20 de ani, atunci când Voltaj a fost pe punctul să dispară.

Călin Goia de la Voltaj: ”Cel mai greu an? 2002!”

Călin Goia de la Voltaj a rememorat, în exclusivitate pentru FANATIK, momentele dificile din viața trupei pentru care, de decenii bune deja, cântă. Și, la 20 de ani de la evenimentele nefericite din viața formației, având și acum lacrimi în ochi, solistul povestește că au fost la un pas să se retragă din muzică, ca trupă.

ADVERTISEMENT

”Cel mai greu an pentru mine a fost 2002, cu două evenimente nefericite. Primul a fost în luna mai, atunci când a căzut scena pe noi la Satu Mare și toboșarul nostru a rămas patru luni imobilizat și, mă rog, a fost foarte dificil să depășim momentul. Ani la rândul ne uitam în sus să vedem dacă plouă sau dacă scena este destul de solidă”, povestește Călin  Goia.

Cu toate acestea, a precizat cântărețul, nu acela a fost cel mai dificil moment din viața trupei. O tragedie care a îndoliat lumea rock-ului românesc a fost la un pas să întrerupă, definitiv, viața formației care a făcut istorie la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Un accident putea pune capăt activității trupei

”În același an a fost și accidentul basistului nostru în care și-a pierdut viața logodnica și fiica lui, moment care ne-a pus pe margine o perioadă bună de timp. Mama lui ne-a rugat să revenim, să îl scoatem din starea asta și să urcăm pe scenă, pentru că acolo ne e locul”, povestește Călin Goia.

Fericirea solistului este, acum, cu atât mai mare cu cât Prunus, basistul care a trecut printr-o cumpănă greu de descris în cuvinte, a reușit să depășească momentele dificile, iar acum, tot timpul, le este aproape.

ADVERTISEMENT

”Mă emoționez și acum când mă gândesc… A fost cel mai greu an pentru noi, cumva l-am depășit, iar acum sunt foarte fericit să îl văd pe Prunus, basistul nostru, că are o soție și o fetiță superbă.

Și, cumva, chiar dacă lucrurile astea nu se vor șterge niciodată din inima lui, cel puțin reușește să stea pe linia de plutire, să meargă mai departe pentru că are acest rost”, a mai spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Călin Goia.

ADVERTISEMENT

Călin Goia visează să îl aibă pe scenă, alături de el, pe Ed Sheeran

După ce au revenit pe scenă, explică Călin Goia, au fost momente minunate alături de restul formației Voltaj. Multe, chiar, ne spune cântărețul. Iar pe primele locuri sunt concertele mari din București, în sală, acolo unde au reușit, ca orice trupă care se respectă, să cânte cu casa închisă.

”Cele mai frumoase momente din istoria Voltaj, cred eu, sunt concertele de la Sala Polivalentă și de la Sala Palatului, cele care au beneficiat de producții mari și gândite de la a la z de noi, cu colegi de breaslă invitați. Acestea sunt, cumva amintiri unice”, spune Călin Goia.

Pentru FANATIK, solistul trupei Voltaj a mărturisit și care este visul lui. Un vis pe care, recunoaște Călin Goia, este aproape imposibil să îl vadă realizat. ”Dacă aș putea face o minune, mi-ar plăcea să îl am pe scenă, lângă mine, pe Paul McCartney.

Mi-ar fi plăcut și Freddy Mercury… Idolii mei vin din perioada respectivă. Dacă ar fi să dau un exemplu mai apropiat de perioada asta, ar fi Ed Sheeran. Mi se pare un compozitor și un artist senzațional”, a mai spus cântărețul Călin Goia.

Călin Goia, pledoarie pentru sport

Fiecare concert al trupei Voltaj este, pentru artiști, o adevărată demonstrație de forță. Iar dacă restul trupei nu sunt atât de vizibili, Călin Goia pare să compenseze din plin. Nu stă o clipă locului, cântă, dansează, aleargă pe scenă dintr-o parte în alta, este un munte de energie.

Pentru FANATIK, cântărețul a recunoscut că disponibilitatea la efort pe care o are se datorează celor două lucruri care l-au însoțit toată viața: plăcerea de a cânta și sportul practicat cu regularitate.

”Ceea ce le spun și copiilor de la școala de muzică pe care o avem este că nu trebuie să simtă niciodată că vin să facă vreun efort atunci când sunt pe scenă. Mai ales dacă fac asta cu pasiune.

Adică mie dacă îmi place să cânt, și chiar îmi produce o plăcere foarte mare și atunci nu simt că e obositor. Pe scenă sunt alt om, pot să sar, să mă manifest, să mă descătușez”, spune Călin Goia.

”Trebuie să te pregătești”

Dar, pentru a ajunge, pe scenă, un alt om, un artist descătușat, dispus să facă orice efort cu putință pentru a-i satisface pe nenumărații fani ai formației, Călin Goia are grijă să ducă o viață cât se poate de sănătoasă și să facă mult sport.

Dar, să fiu sincer, oricum trebuie să te pregătești (pentru efortul de pe scenă, n.red.). Pe vremuri, mergeam zi de zi la sală, mai nou m-am mai potolit din acest punct de vedere, dar nu înseamnă că nu mai fac sport. Băiatul meu cel mare e pasionat de baschet, așa că jucăm împreună, umblu prin oraș cu bicicleta de cele mai multe ori, merg la înot, în fiecare iarnă merg la schi câte două săptămâni. Cumva sportul m-a însoțit toată viața mea și m-a ajutat enorm.

Asta îi învăț și pe ai mei (copii, n. red.), deși nu prea e nevoie, au moștenit această pasiune pentru sport, au învățat că e foarte bine să faci mișcare și că trebuie să te obișnuiești să faci acest lucru încă de când ești tânăr pentru că îți schimbă viața, atât ca sănătate, cât și ca mentalitate”, ne-a mai spus Călin Goia.

Voltaj lansează al 11-lea album

În altă ordine de idei, după doi ani de pandemie, Călin Goia ne-a mărturisit că este nerăbdător să se întoarcă pe scenă. Și, a mărturisit el pentru FANATIK, evenimentul va avea loc în toamnă, atunci când Voltaj va reveni cu un turneu național de amploare.

”Am lansat o piesă, După cei mai buni ani, ăsta a fost cel mai important proiect finalizat și urmează să facem în toamnă un proiect național în care să lansăm și un album pe care îl pregătim de ceva timp și care va conține piese noi și piese deja lansate, dar care nu s-au regăsit pe cele 10 albume de până acum.

În pandemie, noi ne-am întâlnit mai rar, am stat izolați, nu ne-am văzut între noi. E adevărat, a apărut piesa Doar pentru ea, pe care am făcut-o în pandemie și a avut succes, și mai avem câteva piese care sunt, în continuare, nefinalizate și așteaptă locul pe albumul pe care îl vom face și lansa”, a mai spus Călin Goia pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: