News

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de miniciună de fiul disidentului Gheorghe Ursu: ”Aceste afirmații sunt în întregime false”

12.04.2019 | 15:33
Calin Popescu Tariceanu acuzat de miniciuna de fiul disidentului Gheorghe Ursu Aceste afirmatii sunt in intregime false

Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, l-a acuzat de minciună pe Călin Popescu Tăriceanu, în urma unor afirmații ”total eronate”, pe care președintele Senatului le-a făcut joi seară în cadrul emisiunii ”Jurnal de seară” de la Digi 24.

Călin Popescu Tăriceanu a fost acuzat de minciună de fiul disidentului anticomunist Gheprghe Ursu

Liderul ALDE a susținut că Andrei Ursu i-a fost student și că împărtășise cu mare teamă tragedia prin care trecea familia sa, numai că fiul disidentului Gheorghe Ursu neagă că l-a cunoscut vreodată pe Tăriceanu și că i-ar fost student. Mai mult, în acuză de minciună metodic studiată, construită cu scopul de a dezinforma și spune că este o ”manevră politicianistă dezgustătoare”. „Știam de tragedia lui Gheorghe Ursu.

Întâmplarea face, de exemplu, că băiatul disidentului Gheorghe Ursu care a murit în închisoare – știți toată istoria – mi-a fost chiar student și la vremea respectivă, subiectul acesta a venit să ni-l împărtășească, mie și încă unui coleg de-al meu, cu mare frică, pentru că era… se temea că acest lucru ar putea să aibă consecințe asupra lui, urmă să-și pregătească examenul de diplomă…”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de miniciună de fiul disidentului Gheorghe Ursu: ”Aceste afirmații sunt în întregime false”
Tăriceanu a recunoscut că a făcut o confuzie

”Aceste afirmații sunt în întregime false”

Scandalul are ca fundament afirmațiile legate de procurorul general Augustin Lazăr, a cărui demitre este cerută constant în ultimele zile de ALDE pe motiv că în anii comunismului a dat aviz negativ eliberării anticipate a deținutului politic Iulius Filip, în calitate de președinte al Comisiei de liberări condiționate de Penitenciarul Arad. Potrivit digi24.ro, replica lui Andrei Ursu este: „Nu l-am cunoscut niciodată personal pe domnul Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de miniciună de fiul disidentului Gheorghe Ursu: ”Aceste afirmații sunt în întregime false”
”Aceste afirmații sunt în întregime false”

Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau în vreun alt cadru. Înțeleg că domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Construcții. Eu nu am urmat această facultate, ci pe cea de Automatizări și Calculatoare, la Institulul Politehnic București.

Tăriceanu: „Am făcut o confuzie”

La momentul uciderii tatălui meu de către Securitate, în închisoare, eu nu mai erau student de doi ani. Am terminat facultatea în anul 1983, deci nu avea cum să-mi fie teamă că acest lucru ar putea să aibă consecințe, pentru că ar fi urmat să-mi pregătesc examenul de diplomă.

Deci, nu cred că mai e nevoie să menționez că aceste afirmații ale politicianului Călin Popescu Tăriceanu sunt în întregime false”. În urma celor întâmplate, Tăriceanu a ajuns la gânduri de pace, și-a cerut scuze și a recunoscut că nu îl cunoaște pe fiul lui Gheorghe Ursu: „Am făcut o regretabilă confuzie, e vorba despre alt student”.

Tags: