News

Călin Popescu Tăriceanu ar fi vrut-o pe Gabriela Firea candidat la prezidențiale. De ce l-a ales pe Mircea Diaconu, în cele din urmă

29.08.2019 | 20:48
Calin Popescu Tariceanu ar fi vruto pe Gabriela Firea candidat la prezidentiale De ce la ales pe Mircea Diaconu in cele din urma

Călin Popescu Tăriceanu ar fi vrut-o pe Gabriela Firea candidat la prezidențiale, dar l-a ”furat” pe Mircea Diaconu de la PSD! Social-democrații l-au introdus în sondajul pentru prezidențiabili pe actorul Mircea Diaconu, drept candidat independent, iar acesta a avut un scor foarte bun, așa că Tăriceanu și-a îndreptat atenția către el.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi vrut-o pe Gabriela Firea candidat la prezidențiale

Președintele ALDE a acordat un interviu pentru gândul.info în care a povestit cum a renunțat la candidatura pentru președinție și a ajuns să-l sprijine pe independentul Mircea Diaconu.

Tariceanu a zis ca prima varianta care s-a discutat a fost Gabriela Firea. La numele lui Mircea Diaconu s-a ajuns după ce liderul ALDE a aflat că și PSD îl măsurase pe Diaconu pentru prezidențiale. „Diaconu a fost un nume sondat de PSD la independenti si a iesit cel mai bine si cu cel mai mare potential in turul 2”, a zis Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi vrut-o pe Gabriela Firea candidat la prezidențiale
Călin Popescu Tăriceanu ar fi vrut-o pe Gabriela Firea candidat la prezidențiale

Mircea Diaconu, sondat de PSD pentru alegerile prezidențiale

„Eu luasem hotărârea personală să renunț la candidatură la mijlocul săptămânii trecute, dar în prealabil am avut discuții cu Victor Ponta spunându-I că pe 20 dacă nu vine cu nimic (n.r.: Viorica Dăncilă) luăm în calcul să ieșim de la guvernare. ‘Mă susții la prezidențiale?’ Și el a spus da. El și-a dat acordul. Și la un moment dat spre sfârșitul săptămânii l-am întrebat pe Ponta i-am spus ‘Victor hai să ne gândim și la o altă variantă, la un candidat independent. Te gândești la niște nume? Da, mă gândesc, zice”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”.

“Păi zice (n.r.: Ponta) ‘uite, Gabriela Firea’. În fine, o cunoaște mai bine. Hai să ne mai gândim și la alte nume. Mircea Diaconu a fost unul dintre numele pe care PSD le-a sondat cu două luni jumătate în urmă, la categoria independenți. Și a ieșit cel mai bine cu pontențial de intrare în turul II. A zis, da. ‘Cred că s-ar băga? Tu ai fi de acord? Mi-a spus da, dar trebuie să mă consult cu colegii’. A zis trebuie să avem o discuție și cu Diaconu. Am avut o discuție cu el și i-am zis noi vrem să te sprijin. Diaconu a spus orice sprijin e binevenit”, a mai spus Tăriceanu.