News

Călin Popescu Tăriceanu, candidat pe listele PSD? Mutarea anului, pregătită de Ciolacu. Reacția lui Tăriceanu

14.09.2020 | 21:26
Călin Popescu Tăriceanu, candidat pe listele PSD? Mutarea anului, pregătită de Ciolacu. Reacția lui Tăriceanu
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu este de acord cu redeschiderea școlilor începând cu 1 iunie și nu a ratat ocazia de a atacat încă o dată Guvernu. Sursă foto: Facebook Calin Popescu Tariceanu
ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu poate fi Asul din mâneca celor de la PSD, înainte de alegerile parlamentare.

Conform unor surse politice, citate de Adevărul, PSD va refuza să se alieze cu ALDE, PPUSL sau Pro România la alegerile parlamentare din decembrie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Călin Popescu Tăriceanu s-ar afla în discuții avansate cu Marcel Ciolacu, în timp ce Dan Voiculescu, patronul Antena 3, ar dori mai multe locuri eligibile.

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu neagă informațiile apărute în Adevărul și spune că nu are nici cea mai mică intenție de a candida pe listele PSD:

ADVERTISEMENT

„Continuă „fake news-urile” din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aș candida la alegerile parlamentare pe listele PSD!

Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susținut și susțin că ar fi benefică o alianță ALDE, PSD și Pro România ca o construcție care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianță nu se poate face nu este din cauza noastră și nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică. ALDE va rămâne apărătorul drepturilor și libertăților cetățeanului și al nevoii de a fi respectată legea. Vom continua să ne opunem încălcării Constituției de către dl Iohannis și îl vom sancționa în orice mod vom putea.
Așa că cine își freacă lăbuțele că scapă de noi trebuie să-și pună pofta în cui. Țineți minte trei cuvinte: ALDE merge înainte!”.

Călin Popescu Tăriceanu ar putea candida pentru PSD la alegerile parlamentare

PSD își dorește să meargă singur la alegerile din 6 decembrie, considerând că celelalte partide sunt prea mici pentru a fi un partener viabil într-o ipotetică alianță.

Acest lucru va fi anunțat oficial marți, 15 septembrie, când e programată ședința Consiliului Politic Național (CPN), fost CEX al partidului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, pe listele PSD vor candida politicieni de la alte partide, precum Călin Popescu Tăriceanu.

„Vor fi patriu-cinci de la ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu. Problema e PPUSL, unde negocierile sunt extrem de dure. Dan Voiculescu foloseşte Antena 3 ca să ia pielea de pe Ciolacu, ca de fiecare dată. PPUSL numără acum 9 parlamentari, toţi transferaţi de la alte partide, dar Voiculescu vrea şi mai multe locuri pentru partidul său”, anunță Adevărul, care citează surse din interiorul partidului social-democrat.

Călin Popescu Tăriceanu ar urma să primească un loc eligibil din partea PSD București, mai ales dacă Tăriceanu o va ajuta pe Firea să câștige alegerile din această toamnă.

ADVERTISEMENT

Tensiunile dintre Victor Ponta și PSD își vor spune și ele cuvântul, astfel că PSD va refuza o alianță cu Pro România, deși partidul condus de Ponta are peste 10% în sondaje și ar conta enorm în ecuația alegerilor parlamentare.

Adevărul susține că Dan Voiculescu ar dori să transforme PPUSL în formațiune politică parlamentară, astfel că ar promite sprijin PSD pentru a primi, în schimb, acest privilegiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri