News

Călin Popescu Tăriceanu vrea să candideze la alegerile prezidențiale, chiar și fără sprijinul PSD

09.07.2019 | 14:51
Calin Popescu Tariceanu vrea sa candideze la alegerile prezidentiale chiar si fara sprijinul PSD

Călin Popescu Tăriceanu nu mai are de gând să aștepte susținerea celor de la PSD și s-a hotărât să candideze la alegerile prezidențiale, chiar și dacă nu va fi susținut de către social-democrați. Liderul ALDE pune astfel presiune pe partidul din coaliție care încă nu s-a decis pe cine va pune candidat la cursa pentru Cotroceni și care urmează acum să treacă prin acest proces electoral.

Călin Popescu Tăriceanu va candida la prezidențiale și fără sprijinul PSD

ALDE a avut marți o ședință a partidului unde s-a discutat despre dorința lui Călin Popescu Tăriceanu de a candida la alegerile prezidențiale din acest an, chiar și fără să aibă parte de sprijinul PSD.

Unul dintre motivele principale pentru care Tăriceanu vrea să participle în cursa pentru Cotroceni este și rezultatul extrem de modest de alegerile europarlamentare, acolo unde ALDE a ratat complet Parlamentul European, fiind sub pragul de la alegeri. Dacă ar obține un rezultat similar și la parlamentarele de anul viitor, atunci ALDE ar rata pragul și nu ar mai fi prezent nici în Parlamentul României!

Călin Popescu Tăriceanu va candida la alegerile prezidențiale, chiar și fără sprijinul PSD
Tăriceanu pune presiune pe Dăncilă și PSD și va candida la prezidențiale chiar și fără sprijinul lor *foto: hepta.ro

Ce urmează să facă PSD, în contextul în care se alegerile prezidențiale bat la ușă

Interesant este că, în ciuda rezultatului extrem de modest de la europarlamentare, liderul ALDE se află și în sondajele PSD:

„În sondajul de opinie este şi domnul Tăriceanu. Am pus şi un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluţia cea mai bună. Bineînţeles că, pe lângă rezultatul pe care îl vom vedea în aceste sondaje, e important ce-şi doresc şi organizaţiile judeţene – dacă îşi doresc o candidatură comună, dacă îşi doresc un candidat al PSD. Am spus că vreau să schimb modul de lucru în partid şi vreau să avem consultări pe orice subiect care este de interes. Vom avea un nou congres la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august unde vom vota candidatul nostru pentru prezidenţiale. Sperăm să fie şi candidatul câştigător”, a spus premierul Dăncilă, când a prezentat lista candidaților social-democrați.