ADVERTISEMENT
News

Călin Popescu Tăriceanu cere închiderea de urgență a site-ului prezidențial. Iohannis, acuzat de informații false

Autor: Adrian Baciu | 02.05.2020 | 12:14
Călin Popescu Tăriceanu cere închiderea de urgență a site-ului prezidențial. Iohannis, acuzat de informații false
Călin Popescu Tăriceanu Sursa foto: hepta.ro

Călin Popescu Tăriceanu cere închiderea de urgență a site-ului prezidențial. Acesta își motivează apelul prin faptul că însuși Klaus Iohannis ar oferi informații false pe acest portal.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu cere închiderea de urgență a site-ului prezidențial. Iohannis, acuzat de informații false

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se alătură celor care vor suspendarea site-ului prezidențial. Fostul premier al României a spus că site-ul Administrației Prezidențiale să fie închis, întrucât ar publica informaţii false în numele preşedintelui Klaus Iohannis.

Printre altele, Tăriceanu scoate în evidență experimentul legat de deschiderea școlilor în Franța, un eveniment care nu a avut niciodată loc.

ADVERTISEMENT

”Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020.

Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate.

ADVERTISEMENT

Iată un exemplu: “Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă” (sursa: https://www.presidency.ro/…/declaratia-de-presa-sustinuta-d…).

În fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța așa cum se poate vedea din răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville (sursa: https://www.libertatea.ro/…/ministerul-educatiei-franta-ioh…). În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor.”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu acuză informații false legate de controversata lege a Autonomiei Ținutului Secuiesc

În comunicatul postat sâmbătă, Tăriceanu acuză oferirea de informații false legate de mult discutata și controversata lege adoptată de Camera Deputaților, legată de Autonomia Ținutului Secuiesc.

”În data de 29 aprilie 2020, site-ul presidency.ro publică declarația aceluiași Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înțelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României (sursa: https://www.presidency.ro/…/declaratia-de-presa-sustinuta-d…).

ADVERTISEMENT

Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic.

Până astăzi ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului (https://comunitate.orange.ro/…/2317375-site-uri-inchise-anc…), site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro.”, mai adaugă liderul ALDE.

ADVERTISEMENT

Un alt politician din Opoziție, Liviu Pleşoianu, deputat PSD, a fost primul care a cerut ca site-ul Administraţiei Prezidenţiale să fie închis, întrucât ar publica informaţii false în numele preşedintelui Klaus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!