ADVERTISEMENT
News

Călin Popescu Tăriceanu, după anunțurile despre redeschiderea școlilor: ”Mi-am luat țeapă!”

| 01.09.2020 | 19:30
Călin Popescu Tăriceanu, după anunțurile despre redeschiderea școlilor: ”Mi-am luat țeapă!”
Calin Popescu Tariceanu este nemulțumit de cum gestionează autoritățile anumite situații. Sursa foto - hepta.ro

Călin Popescu Tăriceanu este extrem de dur cu miniștrii Monica Anisie și Nelu Tătaru pentru modul în care au „pregătit” redeschiderea școlilor.

ADVERTISEMENT

Liderul ALDE a remarcat cum cei din Guvern nu au prezentat un plan concret cu doar 14 zile înainte de redeschiderea instituțiilor de învățământ.

Mai mult, Monica Anisie și Nelu Tătaru au prezentat doar o listă cu eșecuri ale guvernării și au pasat responsabilitatea în cârca școlilor atunci când elevii se vor îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu mătură pe jos cu Anisie și Tătaru, pe care îi consideră depășiți de situație

Am urmărit conferința de presă a miniștrilor Educației și Sănătății în speranța că o să văd un plan pentru deschiderea școlilor.

Mi-am luat țeapă! În loc de soluții am asistat la aceeași acțiune de propagandă găunoasă în care Guvernul Orban excelează. Ce am înțeles, totuși?

ADVERTISEMENT

1. Că nu sunt tablete pentru învățământ online.
2. Că nu sunt măști pentru copii și pofesori.
3. Că renuntă la declarația pe propria răspundere a părinților. (o lecție pe care o avem de învățat: și niște guvernanți proști cedează la presiune publică!)
4. Că decizia despre cum va începe școala se amână!

Devine destul de vizibil că Orban și ai lui încearcă să se spele pe mâini și pasează răspunderea către autoritățile locale, în ceasul al 24-lea!
Ce nu am înțeles?

ADVERTISEMENT

1. Ce înseamnă „zona de izolare pentru copiii care au simptome”?
2. Care vor fi urmările psihice pentru copiii care vor fi izolați în aceste „camere de pedeapsă”? Dacă în acea „cameră de pedeapsă” vor fi 10 copii, dintre care 9 au doar o răceală și unul are COVID-19, ce șanse au cei 9 să nu se infecteze?
3. De ce nu iau în calcul reducerea numărului de ore și cum se gândesc ei că niște copii de 7-8 ani vor putea să stea cu masca pe față 5-6 ore?
4. De ce nu iau în calcul începerea școlii la ore diferite pentru a gestiona aglomerația de început și să aibă pauzele în intervale diferite?
Am pierdut mai bine de o oră în speranța că mă vor convinge să-mi trimit copilul cel mic în clasa pregătitoare. Dar după bâlbele celor doi cred că Tudor va mai sta un an la grădiniță”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Școala reîncepe în 14 septembrie, însă haosul se instaurează în orașe, unde părinții își pierd încrederea în sistem din cauza deselor gafe pe care autoritățile, în funcție cu cei care conduc ministerele, le fac.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!