News

Călin Popescu Tăriceanu, după ce ALDE a fuzionat cu Pro România: „Nu este un sfârșit de drum, ci un nou început”

09.10.2020 | 15:35
Calin Popescu Tariceanu dupa ce ALDE a fuzionat cu Pro Romania Nu este un sfarsit de drum ci un nou inceput
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj publicat recent pe rețelele de socializare, Călin Popescu Tăriceanu a explicat, pe larg, motivele care l-au determinat să pună, alături de liderul Pro România, Victor Ponta, bazele unei fuziuni menite să aducă laolaltă echipele partidelor politice pe care le conduc sub numele unei singure formațiuni, Pro România Social Liberal.

Potrivit fostului candidat ALDE la primăria Capitalei, acest pas reprezintă, practic, răspunsul comun la „realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea excesivă a mediului politic românesc”. La capitolul obiective, noul partid își propune în primul rând să se opună „programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește”.

ADVERTISEMENT

Unirea noastră nu este un sfârșit de drum, ci este un nou început. De astăzi suntem mai puternici”, dă asigurări Tăriceanu, îndemnând electoratul ALDE și PRO România să susțină candidații comuni care vor intra în cursa pentru Parlamentul României la alegerile din decembrie.

Călin Popescu Tăriceanu jubilează după ce ALDE a fuzionat cu Pro România: „În timpul guvernelor noastre creșterea economică a fost solidă și constantă”

Da, am hotărât să ne unim! Această decizie este răspunsul nostru la realitatea politică, la polarizarea și radicalizarea excesivă a mediului politic românesc. Nu este o noutate pentru nimeni că cele două partide mari își doresc să rămână singure pe scena politică și să-și paseze guvernarea de la unul la altul.

ADVERTISEMENT

Noi credem că acest lucru ar fi un uriaș pas înapoi pe scara democratică și că nu asta este direcția în care este sănătos să mergem. Ca să reziști unui asemenea asalt trebuie să te întărești și asta este soluția pe care ALDE și Pro România au găsit-o.

Sperăm ca cele două echipe reunite să construiască o nouă forță politică de centru, social liberală, un partid care să poată menține echilibrul politic, care să devină arbitrul pentru o bună guvernare și care să păstreze vii atât principiile liberale, cât și nevoia de politici sociale coerente.

ADVERTISEMENT

Rolul principal al noului partid este să se opună programului de austeritate pe care guvernarea PNL-USR îl pregătește. Rolul noului partid este să arate românilor că există soluții care nu implică creșterea impozitelor pe salarii și pensii, creșterea TVA sau supraimpozitarea profesiilor liberale și a micilor întreprinzători.

Noul partid vrea să-i reprezinte pe toți cei care astăzi nu au o voce suficient de puternică. Pe cei care se trezesc dimineața pentru a ține economia în mișcare, pe cei care produc, pe cei care creează, pe cei care construiesc, pe cei care vindecă, pe cei care îi învață pe alții, pe cei care ne apără.

ADVERTISEMENT

Noul partid nu îi va uita pe cei care după zeci de ani de muncă trebuie acum să se bucure de anii de pensie. Contribuția lor la bunăstarea noastră trebuie acum să se întoarcă și la ei. Noul partid nu va accepta niciodată ca drepturile și libertățile noastre să ne fie călcate în picioare. Nici în numele luptei cu coronavirusul, nici în numele luptei împotriva criminalității, nici în numele luptei împotriva corupției.

Totul trebuie să se facă respectând legile, respectând independența justiției. Avem avantajul a două mandate în calitate de prim-miniștri încununate cu succes. În timpul guvernărilor Ponta și Tăriceanu românii și-au recăpătat încrederea că se poate trăi mai bine și în propria țară. În timpul guvernelor noastre creșterea economică a fost solidă și constantă.

În timpul guvernelor noastre șomajul a fost cel mai mic. În timpul guvernelor noastre au crescut veniturile tuturor oamenilor. În timpul guvernelor noastre nimeni nu a fost abandonat. În timpul guvernărilor noastre drepturile și libertățile românilor au fost respectate.

Unirea noastră nu este un sfârșit de drum, ci este un nou început. Îi îndemnăm pe toți românii care au votat ALDE și Pro România să rămână alături de noi. Îi îndemnăm pe toți românii care nu vor ca în România politica să devină o afacere între două partide mari să vină alături de noi.

Îi îndemnăm pe toți cei care cred că vocea României în Europa și în lume este prea slabă să vină alături de noi. Pentru că de astăzi suntem mai puternici”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: