Călin Popescu-Tăriceanu îl acuză pe ministrul Ion Ștefan de conflict de interese: ”Ludovic, în loc să-i demiți, tu îi aperi!”

Adrian Ilie   
în HotNews
15/10/2020, 11:23
Călin Popescu-Tăriceanu îl acuză pe ministrul Ion Ștefan de conflict de interese: ”Ludovic, în loc să-i demiți, tu îi aperi!”
Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan/ Foto: hepta.ro

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, se face vinovat de grav conflict de interese după ce au  apărut informații  că o firmă a acestuia beneficiază de bani europeni, prin decizia ministerului pe care-l conduce.

Liderul ALDE îi reproșează primului-ministru faptului că încearcă să acopere sau să găsească scuze pentru scandalurile în care sunt implicați oficiali guvernamentali, în loc săi demită imediat.

Ludovic, în loc să-i demiți pe loc tu ai ales să-i aperi și să le găsești scuze! Te-ai înconjurat doar de personaje de talia și calibrul tău, oameni care nu au făcut nimic pe linie profesională, dar se cațără în funcții publice bine plătite pentru că au o singură calitate: sunt prieteni cu tine!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Popescu-Tăriceanu dă vina pe Ludovic Orban

Liderul ALDE evocă recentele scandaluri în care au fost implicate persoane cu funcții publice: falsificarea diplomei de bacalaureat de către șeful Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, lipsa diplomei de licență a șefului Grupului de Comunicare Strategică, precum și acuzele de conflict de interese la adresa ministrului  Dezvoltării.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan (zis Grindă), și-a tras prin semnătură proprie peste 1 milion de lei! După ce și-a angajat toate neamurile și neamurile neamurilor prin funcții publice, ieri am aflat că, de când este ministru, dl Grindă a sifonat pentru propria-i firmă 1.099.864 lei! Dacă nici asta nu este un grav conflict de interese, atunci înseamnă că s-a întors lumea cu fundul în sus”, a afirmat Tăriceanu.

Pentru apariția acestor situații, președintele ALDE susține că responsabil este Ludovic Orban, liderul PNL și șef al Guvernului. „Ludovic, pe voi nu vă țin împreună principiile liberale, ci complicitățile penale!”, a conchis Tăriceanu.

Potrivit Libertatea, ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan, asociat al firmei SC Balcanic Prod SRL, a aprobat, în trei tranșe, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, suma totală de 1.099.864 de lei pentru această companie. În replică, Ștefan a declarat că “nu are nicio firmă”, deși aceasta apare în declarațiile de avere și de interese depuse de el, în iunie 2020, pe site-ul Camerei Deputaților.

Banii erau pentru un  proiect finanțat inclusiv din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, care a demarat în 2017. Balcanic Prod SRL s-a înscris pentru finanțare care viza “achiziționarea de echipamente, crearea unui loc de muncă și participarea la un târg internațional”.

Închide ×