News

Călin Popescu Tăriceanu, în pericol? Un deputat ALDE a fost confirmat cu coronavirus

25.06.2020 | 19:43
Calin Popescu Tariceanu in pericol Un deputat ALDE a fost confirmat cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Lumea politică este din nou în alertă, după ce un alt parlamentar a fost testat pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre deputatul ALDE Constantin Avram, internat de urgență la Spitalul Județean Bacău, de îndată ce bănuielile medicilor s-au adeverit.

Anunțul a fost făcut chiar de Călin Popescu Tăriceanu, liderul formațiunii politice, într-un interviu acordat recent. Potrivit acestuia, ceilalți colegi din Parlament nu au fost expuși riscului infectării cu noul virus, întrucât deputatul a absentat în ultimele zile de la ședințe.

ADVERTISEMENT

Cât despre starea sa de sănătate, demnitarul este asimptomatic și nu pare să întâmpine probleme. Va rămâne, însă, internat în unitatea medicală până când rezultatele testelor vor fi negative. În ultimele 24 de ore au fost raportate 460 de cazuri noi, cea mai mare creștere din ultimele două luni.

Deputatul ALDE Constantin Avram a fost diagnosticat cu coronavirus

Dl Constantin Avram a fost testat COVID 19 și confirmat pozitiv, în prezent fiind internat la Spitalul Județean Bacău, cu o stare generală bună. Precizăm că deputatul Constantin Avram nu a participat fizic la lucrările Parlamentului în această săptămână”, se arată în comunicatul transmis de ALDE.

ADVERTISEMENT

În 2012, Constantin Avram a fost ales deputat de Bacău din partea Partidului Conservator, iar patru ani mai târziu a fost reales după ce a candidat pe listele ALDE. La începutul lunii iunie, alături de alți cinci colegi deputați s-a afiliat grupului PSD. Aceștia activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian”, a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

A fost înregistrată cea mai mare creștere a infectărilor din ultimele două luni

Anunțul din partea ALDE vine chiar în ziua în care au fost raportate nu mai puțin de 460 de cazuri noi de coronavirus. Vorbim, așadar, despre cea mai mare creștere din ultimele două luni, mai precis din data de 22 aprilie, când s-au înregistrat pe teritoriul țării noastre 468 de îmbolnăviri.

De asemenea, numărul anunțat joi este a patra cea mai mare raportare de cazuri noi de la începutul pandemiei, după cele 523 de cazuri din 11 aprilie, 491 pe 16 aprilie și 468 din 22 aprilie. În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

ADVERTISEMENT

Ar trebui ca în al 12-lea ceas să ne trezim și să ii îndemnăm și pe alții să respecte regulile stricte, să evităm aglomerația, să purtăm masca, să ne spălăm pe mâini. Cred că e momentul să înțelegem că nu ar trebui să ne impună nimeni nimic și să facem asta din proprie inițiativă. Pericolul nu a trecut, dar vrem să credem că na-am antrenat pentru a limita transmiterea acestei boli în sezonul cald”, a reacționat medicul Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT