News

Călin Popescu Tăriceanu, ironizat de Klaus Iohannis: „Marea valoare a politicii românești”

04.06.2019 | 15:33
Calin Popescu Tariceanu ironizat de Klaus Iohannis Marea valoare a politicii romanesti

Klaus Iohannis critică în termeni duri decizia Plenului Senatului, de respingere a solicitării procurorilor Direcției Naționale Anticorupție pentru anchetarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Într-o declarație acordată în cursul zilei de marți, președintele României lansează un tir de ironii la adresa liderului ALDE.

Klaus Iohannis, atac la Tăriceanu după ce acesta a scăpat de urmărirea penală

Șeful statului s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că parlamentarii PSD și ALDE s-au opus punerii sub urmărire penală a lui Călin Popescu, catalogând votul de luni drept „o formă de dispreț la adresa voinței românilor”.

Cred că este atât de jalnic și denotă o atitudine de dispreț așa de profund din partea PSD şi ALDE la adresa românilor încât îmi este greu să găsesc o justificare pentru votul din Senat. Practic, PSD și ALDE, prin acest vot, și-au dat arama pe față. PSD și ALDE nu au înțeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe așa cum au fost obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăriceanu, ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, rușinos” , a declarat Klaus Iohannis, înaintea consultărilor de la Cotroceni, când a fost chestionat pe marginea acestui subiect.

Călin Popescu Tăriceanu: „Nu am făcut niciodată vreo faptă LEGALĂ”

Luni, 3 iunie, Plenul Senatului a votat împotriva solicitării procurorilor DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca aceșia să poată demara urmărirea penală pe numele său. Liderul ALDE este acuzat că ar fi primit mită în valoare de 800.000 de dolari, pe vremea când deținea funcția de prim-ministru.

Înaintea votului, Tăriceanu a susținut un discurs prin care și-a apărat nevinovăția. Din cauza emoțiilor însă, a comis o gafă monumentală. „Tot acest referat este plin de minciuni și manipulări, și nu am nici un dubiu că este făcut doar în scop politic. (…) În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică am fost pe rând, deputat, ministru, prim ministru, președinte al Senatului, și nu am făcut niciodată vreo faptă LEGALĂ” , a spus președintele ALDE, spre deliciul internauților, care s-au întrecut în glume pe seama sa.