News

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranşant după moartea lui Răzvan Ciobanu: “În România, consumul de droguri e în creştere”

03.05.2019 | 08:25
Calin Popescu Tariceanu mesaj transant dupa moartea lui Razvan Ciobanu In Romania consumul de droguri e in crestere
ADVERTISEMENT

Cazul morții lui Răzvan Ciobanu nu i-a lăsat indiferenți nici pe reprezentanții scenei politice din România. În contextul zvonurilor conform cărora fostul creator de modă s-ar fi aflat sub influența unor substanțe interzise în momentul producerii accidentului, Călin Popescu Tăriceanu ridică o problemă extrem de importantă.

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu, după moartea lui Răzvan Ciobanu

Președintele Senatului și liderul ALDE a vorbit despre consumul de droguri din România, afirmând că țara noastră are o capacitate de reacție și mobilizare mult mai mică în privința combaterii acestui fenomen, spre deosebire de alte state.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să-l odihnească pe Răzvan Ciobanu! O veste tristă, care ne-a înnegurat chiar în perioada sărbătorii Pascale. O veste care ar trebui să ne dea de gândit, totodată. Pentru că moartea designerului vestimentar a fost legată, se pare, de consumul de droguri. Iar consumul de droguri e în creștere în România, de la un an la altul, după cum arată statisticile. Încă nu e la cote de alarmă, pentru că, din fericire, suntem, încă, printre ultimii din Europa la acest capitol, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să luăm măsuri eficiente pentru a ține sub control extinderea flagelului. Vestea bună, că România nu e chiar paradisul drogurilor, e dublată de vestea mai puțin bună – că avem într-o măsură mai mică decât alte state capacitatea de reacție și de mobilizare pentru combaterea fenomenului” , a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Răzvan Ciobanu și-a pierdut viața într-un grav accident rutier
Răzvan Ciobanu și-a pierdut viața într-un grav accident rutier

Tăriceanu, despre consumul de droguri: „Nu este o temă pe care să o ascundem sub preș”

Totodată, președintele Senatului consideră că politicul ar fi trebuit să se implice mult mai serios în rezolvarea problemei referitoare la consumul de droguri. Liderii politicii evită de regulă să-și asocieze numele cu „problematici ale așa-numitelor grupuri indezirabile social” , consideră Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

Nu este o temă ușoară, dar nu este o temă pe care să o ascundem sub preș. Între motivele majore e și acela că politicul nu s-a implicat suficient de mult, iar asta – să o recunoaștem cu onestitate – are o explicație clară și categorică: oamenii politici evită din instinct să-și asocieze numele cu problematici ale așa-numitelor grupuri indezirabile social, cum sunt percepuţi consumatorii de droguri, cerșetorii ori practicantele prostituției. Pentru că orice soluții ar concepe, ar satisface anumite segmente sociale, pe de-o parte și ar deranja altele, pe de altă parte și, categoric, ar atrage criticile multora pe motiv că «sunt atâtea alte lucruri de rezolvat», iar cele pomenite nu sunt prioritatea zero” , a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.