News

Călin Popescu Tăriceanu pune presiune pe PSD! „Cea mai bună soluție este să avem un candidat unic. Să fim atenți și la timp”

01.07.2019 | 13:06
Calin Popescu Tariceanu pune presiune pe PSD Cea mai buna solutie este sa avem un candidat unic Sa fim atenti si la timp
ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu nu a ezitat și a început să pună presiune pe PSD! Astfel, președintele ALDE a făcut câteva declarații ferme înainte de începerea ședinței partidului său, cu privire la deciziile care trebuie luate în perioada următoare. „Cu domnul Victor Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziție pentru alegerile prezențiale. Cea mai bună soluție este de a avea un candidat unic”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu pune presiune pe PSD!

Chestionat dacă este posibilă o candidatură comună PSD-ALDE pentru alegerile parlamentare și locale, președintele Senatului a subliniat că nu dorește să dea vreun răspuns în ceea ce privește acest subiect. „Discuția referitoare la participarea la prezidențiale cu candidați separați din PSD și ALDE, sau cu participarea unui candidat comun este o discuție veche. Vom lua o decizie, această decizie trebuie luată cât mai repede. Timpul ne presează”, a adăugat liderul ALDE.

ADVERTISEMENT

De remarcat că la întrunirea celor de la ALDE se discută modificările Constituției, cât și pactul pe care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu l-a anunțat în urmă cu două zile la Congresul PSD, un nou pact propus pentru coaliția de Guvernare și care vizează câștigarea alegerilor până în 2024. Pe ordinea de zi a ședinței ALDE se vor afla și programul de vară al Guvernului, cât și proiecte de lege pe problemele economice.

Călin Popescu Tăriceanu pune presiune pe PSD! Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu le-a atras atenția social democraților asupra timpului care se scurge. Sursa foto – facebook

Ce le-a zis Tăriceanu social democraților

„Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său, un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi, ale celor care sunt defavorizaţi de soartă. O naţiune trebuie judecată nu după cum îşi tratează cetăţenii de rang înalt, spunea Nelson Mandela, ci pe cei necăjiţi.

ADVERTISEMENT

Care este grija pentru cei care sunt în suferinţă, care sunt cei care trebuie să ne preocupe în mod deosebit, cu dificultăţile lor, cu problemele lor cărora trebuie să le dăm un răspuns adecvat din partea unei societăţi care este cu adevărat democratică şi tinde spre prosperitate”, a spus Tăriceanu în cadrul discursului susţinut la congresul PSD.