News

Tăriceanu știe de ce a pierdut România U21 în fața Germaniei: „Complexul de inferioritate al jucătorilor români”

30.06.2019 | 12:25
Tariceanu stie de ce a pierdut Romania U21 in fata Germaniei Complexul de inferioritate al jucatorilor romani

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitat de onoare al PSD la congresul partidului, în urma căruia a fost aleasă Viorica Dăncilă drept noul președinte al partidului. Cunoscut ca un pasionat de automobilism, cu o colecție impresionată de mașini, liderul ALDE s-a arătat ca fiind și microbist. Tăriceanu susține că s-a uitat la partida României U21, în semifinalele Europeanului de tineret, în compania Italiei. Tăriceanu a pus eșecul elevilor lui Mirel Rădoi pe seama așa-numitului „complex de inferioritate” pe care românii îl au față de țările occidentale.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre înfrângerea suferită de România U21 cu Germania

România a pierdut în semifinalele Europeanului de tineret din Italia și San Marino, scor 2-4, în semifinalele competiției, în fața naționalei similar a Germaniei. În ciuda unui parcurs neașteptat, cu victorii la Croația (4-1) și Anglia (4-2) și un egal cu Franța, scor 0-0, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu s-a arătat impresionat de faptul că tricolorii mici au ajuns în primele patru echipe ale Europei. El a pus înfrângerea României pe seama mentalității sportivilor români:

„Mă întrebam după meciul pierdut de România în fața Germaniei, un meci în care jucătorii români au strălucit, dacă nu cumva motivul înfrângerii a fost ceva ce ai noștri au avut, iar nemții nu. Și anume, un anumit complex de inferioritate în fața celor mari. Nu am știut, din păcate, psihologic cum să ne comportăm în acest meci. Trebuie să învățăm a ne dezbăra de asemenea complexe”, a spus Tăriceanu, la congresul PSD.

Ianis Hagi, în lacrimi după înfrângerea României la Euro U21 din Italia *foto: hepta.ro
Ianis Hagi, în lacrimi după înfrângerea României la Euro U21 din Italia *foto: hepta.ro

Călin Popescu Tăriceanu, prezent la congresul PSD

Președintele ALDE a fost prezent la congresul PSD, partid alături de care se află în coaliția de guvernare. La acest congres, primul după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, s-au ales noii lideri al Partidului Social Democrat. Actualul premier Viorica Dăncilă a fost votată drept noul președinte PSD, înaintea lui Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae sau Ecaterina Andronescu. De asemenea, Eugen Orlando Teodorovici a devenit președintele executive al PSD, deci noul număr 2 al partidului. Totodată, Mihai Fifor este noul secretar general al partidului.

Tags: