News

Aviz pozitiv privind urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu! Este acuzat că a primit ilicit 800.000 de dolari când era premier

29.05.2019 | 11:26
Aviz pozitiv privind urmarirea penala a lui Calin Popescu Tariceanu Este acuzat ca a primit ilicit 800000 de dolari cand era premier
ADVERTISEMENT

Probleme pentru președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Comisia Juridică din Senat a recomandat ca DNA să înceapă urmărirea penală pe numele său, după ce au discutat astăzi raportul privind ridicarea imunității lui Tăriceanu. Senatorii juriști au amânat de șase ori dezbaterea cu privire la imunitatea fostului premier. Pe 9 aprilie, la ultima dezbatere, au fost prezenți doar senatorii opoziției.

Comisia Juridică din Senat a cerut ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu

Avizul Comisiei Juridice din camera superioară a Parlamentului este însă unul consultativ. Urmează ca Senatul să se pronunțe cu privire la ridicarea imunității, iar partidul lui Tăriceanu, ALDE, împreună cu PSD, încă mai dețin majoritatea.

ADVERTISEMENT

Reamintim că DNA a transmis Senatului, pe 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu. Este vorba de un dosar de peste 70 de volume și care cuprinde 17.000 de pagini! În acest caz Tăriceanu este acuzat că ar fi primit „foloase materiale” de aproape 800 de mii de dolari în perioada în care a fost premier, de la o firmă austriacă, pentru a încheia contracte adiționale la un contract derulat de companie.

Călin Popescu Tăriceanu, dosar la DNA pentru „foloase materiale” de 800.000 de euro

Suma primită de Tăriceanu a fost doar un comision de 10 la sută din valoarea actelor adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul fostului prim-ministru. Banii au ajuns la președintele ALDE după ce au fost transferai în baza mai multor contracte fictive prin companiile offshore. Tăriceanu s-a apărat de mi multe în acest dosar pe care l-a numit un demers politic și și-a exprimat convingerea că dosarul este numai „multă maculatură”.

ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre cei mai experimentați oameni politici din România. El a fost premier al României în perioada 2004-2008 și este în prezent președinte al Senatului încă din 2014, când Tăriceanu s-a desprins din PNL cu un grup de parlamentare și a format partidul ALDE, cu care a sprijinit guvernele lui Victor Ponta.