Sport

Calvarul lui Luke Shaw! A avut nevoie de psiholog după o accidentare horror: “O perioadă neagră”

Luke Shaw a fost unul dintre cei mai buni jucători ai naţionalei Angliei la EURO 2020, însă în urmă cu şase ani a trăit o perioadă de calvar.
10.07.2021 | 18:37
Calvarul lui Luke Shaw A avut nevoie de psiholog dupa o accidentare horror O perioada neagra
ADVERTISEMENT

Anglia a ajuns în finala EURO 2020, unde se va duela cu Italia, iar Luke Shaw a fost unul dintre jucătorii cheie în prestaţiile de la turneul final. Chiar dacă a început competiţia pe banca de rezerve, fundaşul lui Manchester United a intrat titular în al doilea meci şi aşa a rămas până acum.

În cele cinci meciuri de la EURO 2020, Luke Shaw a oferit trei pase de gol, în duelurile cu Germania şi Ucraina, iar multe acţiuni periculoase au trecut pe la el. Soarta fotbalistului de 25 de ani putea să fie alta, după o accidentare horror suferită în septembrie 2015.

ADVERTISEMENT

Accidentarea care putea să-i pună capăt carierei lui Luke Shaw

La 20 de ani, Luke Shaw părea că are lumea la picioare. Semnase cu Manchester United, debutase la naţionala Angliei şi prinsese o nominalizare la premiul Golden Boy. Totul părea că merge în direcţia dorită, însă a venit cumpăna din septembrie 2015.

Era minutul 14 al meciului PSV – Manchester United, când Luke Shaw a pornit spre poarta olandezilor. În careu, Hector Moreno l-a pus la pământ şi un strigăt de durere a amuţit stadionul. Imaginile live erau horror, iar medicii au alergat într-un suflet la fundaşul de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost întrerupt aproape 10 minute, în timp ce 9 medicii îi ofereau fotbalistului primul ajutor. Luke Shaw a părăsit gazonul cu masca de oxigen pe faţă, pe targă, cu direcţia sala de operaţii. Verdictul medicilor: dublă fractură.

Revenirea pe gazon a fost anevoioasă, iar primul pronostic a fost o pauză de şase luni. În aprilie 2016, Luke Shaw a revenit la antrenamente, însă a putut să joace abia în luna august, astfel că a ratat şansa de a evolua în naţionala Angliei la Europeanul din Franţa.

ADVERTISEMENT

Un psiholog l-a ajutat să treacă peste calvarul accidentării

În 2018, într-un interviu pentru presa din Anglia, Luke Shaw a vorbit despre perioada grea de după accidentarea din meciul cu PSV. Pentru fundaşul lui Manchester United era momentul revenirii în naţionala Angliei, chiar dacă a ratat Mondialul din Rusia.

“Am mers la psiholog în ultimii ani, în special după acea accidentare. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, aşa spune chiar neagră. Au apărut complicaţii, dar asta e deja în trecut. Familia şi prietenii m-au ajutat enorm. Am oameni foarte buni pe lângă mine.

ADVERTISEMENT

M-am maturizat foarte mult în această perioadă. Nu vreau să mă mai gândesc la trecut, sunt cu gândul doar la viitor. Pot spune că acum sunt mult mai puternic din punct de vedere mental”, spunea Luke Shaw în 2018.

Probleme şi cu Jose Mourinho

După ce a trecut peste accidentarea teribilă, Luke Shaw a avut probleme cu Jose Mourinho în mandatul portughezului la Manchester United. Fundaşul prindea rar echipa, iar “The Special One” îl critica în mod constant. Chiar şi după ce a fost demis, antrenorul a continuat să nu-l considere pe internaţionalul englez drept un fotbalist de clasă.

“Nu-l înțeleg. Nu știu de ce continuă să mă critice. Nu cred că fazele fixe executate de mine au fost atât de proaste cum spune el. Poate că a fost un corner, când mingea nu a trecut de primul om, dar a fost unul din trei. Nu cred că au fost ‘dramatic de slabe’, așa cum spune. Trebuie să-și facă treaba, dar sunt obișnuit să spună lucruri negative despre mine”, a fost răspunsul lui Luke Shaw în timpul EURO 2020.

ADVERTISEMENT