Sporturi

Calvarul lui Roger Federer în 2020! S-a operat de două ori la genunchi: „Obiectivul meu e să joc anul viitor la Wimbledon“

07.07.2020 | 11:30
Calvarul lui Roger Federer in 2020 Sa operat de doua ori la genunchi Obiectivul meu e sa joc anul viitor la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Roger Federer a recunoscut, luni, că simte lipsa turneului de la Wimbledon, care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă, dar, pe de altă parte, s-a bucurat de lunga perioadă petrecută alături de familie.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon a fost anulat pentru anul 2020 din cauza pandemiei de coronavirus. Este pentru prima dată când competiţia nu are loc de la Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Federer, care a suferit două intervenţii chirurgicale la genunchi la începutul lui 2020, nu va reveni pe terenul de tenis în acest an, chiar dacă circuitul ATP se va relua în luna august. Campionul elveţian plănuieşte să reintre în turneele din 2021.

Roger Federer: „Nu mai e Wimbledon, nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus“

„A fost un an cu adevărat special până acum. Ultimul meu meci a fost în Africa de Sud cu Rafa (n.r. – Nadal, la Cape Town în februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat două operaţii, cârje în timpul recuperării.

ADVERTISEMENT

Acum, nu mai este Wimbledon (n.r. – programat iniţial între 29 iunie şi 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdicţie de călătorie“, a spus Roger Federer, în cadrul unei conferinţe de presă, cu ocazia lansării unor pantofi sport care îi poartă numele.

Roger Federer, recordman în materie de titluri de Grand Slam, atât la general – 20, cât şi la Wimbledon – 8, resimte lipsa meciurilor, dar se bucură de timpul petrecut cu familia.

ADVERTISEMENT

„Personal, a fost plăcut să rămân în acelaşi loc o perioadă atât de lungă. Nu am mai trăit asta de 20 de ani. Dar, bineînţeles că Wimbledon îmi lipseşte, bineînţeles că aş fi vrut să joc în acest moment, să fiu pe terenul central pentru două săptămâni“, a completat Federer.

„Desigur, unul din marile mele obiective este să pot juca anul viitor la Wimbledon, iar pentru acest lucru fac recuperare în fiecare zi, mă antrenez şi urmez un program de pregătire fizică de 20 de săptămâni anul acesta“, a precizat campiontul elveţian.

ADVERTISEMENT

„Wimbledon mi-a dat totul şi privesc cu 17 ani în urmă, când a început totul pentru mine, mai precis pe 6 iulie 2003, când am câştigat primul din cele opt titluri pe iarba britanică“, a recunoscut Roger Federer.

Principalele ţinte ale lui Federer pentru 2021 sunt turneul de la Wimbledon, dar şi finala Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ce va avea loc cu o săptămână înainte ca eleveţianul să împlinească 40 de ani.

ADVERTISEMENT