Life

Calvarul prin care a trecut Gabi Luncă în urmă cu mai mulți ani: „I-am spus Domnului că nu vreau să mor”

03.04.2021 | 07:34
Calvarul prin care a trecut Gabi Lunca in urma cu mai multi ani Iam spus Domnului ca nu vreau sa mor
ADVERTISEMENT

Gabi Luncă a avut o viață după care s-ar putea face un roman sau chiar un film. A trecut prin multe necazuri, prin boală, prin foc și furtună și niciodată, oricât de greu i-a fost, nu și-a luat fața de la Dumnezeu.

Una din cele mai dificile experiențe pentru îndrăgita artistă de muzică lăutărească a fost lupta cu cancerul la sân.

ADVERTISEMENT

Artista a vorbit în anul 2014 despre această mare dramă a vieții sale și a spus atunci, printre lacrimi, că tot ce l-a rugat pe Dumnezeu a fost să îi dea sănătate și să trăiască.

Gabi Luncă și lupta cu cancerul la sân

Lupta cu boala a fost una grea mai ales în momentul în care cântăreața a fost nevoită să urmeze terapia cu citostastice.

ADVERTISEMENT

„I-am spus Domnului că nu vreau să zac, nu vreau să mor, vreau să-mi dai sănătate și să merg, să lucrez pentru tine”, a declarat Gabi Luncă în urmă cu câțiva într-un interviu pentru Știrile Kanal D.

„Cel mai greu mi-a fost la citostatice. Să vezi dintr-un păr frumos pe care l-am avut, ca-n palmă, deodată, a fost rău… Dar mulțumesc lui Dumnezeu că a trecut și acuma mi-a crescut părul”, a mai spus în acel interviu cu vocea tremurândă regretata cântăreață.

ADVERTISEMENT

„A fost o mare lovitură”

Despre operația de cancer, în urma căreia a rămas fără un sân, a vorbit și în cadrul unui reportaj realizat de echipa „Poveștiri adevărate” de la Acasă TV.

„Văzând în jurul meu alte cazuri mai grave… Vedeam femei cărora li s-a scos, știți, ginecologic. A fost extirpat total sânul, eu am cerut asta. Ședințele de chimioterapie sunt neplăcute. Este dureros. Începând de la prima ședință, începe cu căderea părului și asta te doboară. M-a salvat o perucă pe care Dumnezeu mi-a pregătit-o, aceeași culoare a părului și iată că a trecut.

ADVERTISEMENT

Am fost vara la Agigea la o evanghelizare și mi s-a dat un pic peruca într-o parte și mi-a zis gazda că se vede că am perucă. A fost mare lovitură că eu credeam că nu se vede, nu se cunoaște”, a spus Gabi Luncă acum 10 ani la Acasă TV.

Gabi Luncă a murit la 83 de ani, răpusă de COVID-19

Gabi Luncă a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 83 de ani, după ce a fost infectată cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de una dintre fiice, Estera Onoriu, peo pagină de socializare.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964 și care a murit în 1998.

Gabi Luncă era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, din data de 13 martie, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
Tags: